Guacamolekit fra Bama

De siste ukene har jeg sett at de selger ferdige guacamolekit fra Bama på Meny. Tenkte først å styre unna, men før helgen ombestemte jeg meg og kjøpte et allikevel. Sånn for enkelhets skyld. Pakken inneholdt to avokadoer, en liten sjalottløk (på pakken har de skrevet gul løk), en hvitløk, en lime og en chili. Med andro ord alt man trenger for lage deilig guacamole til fredagstacoen.

Jammen meg var det oppskrift på baksiden også, så da var det bare å sette i gang.

Det første jeg var spent på var så klart avokadoene. Blir så utrolig skuffa hver gang jeg får en som er dårlig. De er jo ikke akkurat gratis. Disse var heldigvis okay, bare litt brunt på den ene. Det overlevde vi.

De andre ingrediensene var heldigvis også i god forfatning, og dermed ble det nydelig guacamole til tacomåltidet.

Det er forresten en liten sjans å ta å kjøpe alt i ett. Jeg er ganske kresen på frukt og grønnsaker, og det å bare overlate plukking og kvalitetskontroll til noen andre gjør meg litt skeptisk. Det skal jo litt til at tilstand og kvalitet klaffer for alle ingredienser i boksen. Hva om en eller to ikke helt holder mål?
Nå er verken løk, lime eller chili så veldig sensitive mht holdbarhet, sånn sett er vel avokadoen det svakeste leddet, men allikevel?

Ingen tvil om at dette var enkelt, praktisk og lettvint. Man får alt man trenger, og slipper evt. å irritere seg over å ha glemt å handle inn en eller flere av ingrediensene. Til tross for det kommer jeg nok ikke til å kjøpte et slikt kit igjen. For det første har jeg som regel alltid hvitløk i huset. Vanlig løk også, enten gul eller rød. Trenger derfor ikke kjøpe inn det spesifikt for å lage guacamole. Lime er det ikke så ofte jeg har, men derimot er det som regel alltid en sitron i kjøleskapet mitt. Og sitronsaften duger også helt fint i guacamolen. For min del blir det dermed litt overflødig å handle inn dette dobbelt. Kjøper heller inn ei pakke med to avocadoer, eller plukker så mange jeg trenger av de som selges i løsvekt. I disse fokus-på-matsvinn-tider er det greit å være bevisst, sant? Men om man ikke vanligvis har noen av ingrediensene i hus, og kanskje ikke lager guacamole så ofte, ser jeg definitivt fordelen av å få alt ferdig i ei pakke. Ideen var med andre ord god, men traff ikke helt for vår husholdning. Blir spennende å se hvor lenge disse pakken blir å få tak i. Om det faktisk er liv laga. Hva tror dere?
Jeg så forresten at man også kunne kjøpe små bokser med ferdig fersk guacamole med samme etikett på. Kanskje jeg må prøve det neste fredag? Noen som har testet? Fortell, fortell.

Gjenkjøp: Nei

 

11 thoughts on “Guacamolekit fra Bama”

    1. Ja, det så jeg også, men på pakken kalte de det gul løk. 🙂 Så da fant jeg ut at jeg fikk skrive det. Kan legge inn en parentes.

  1. Liker egentlig veldig godt ideen – her får du akkurat det du trenger, ikke mer, ikke mindre. Godt for å redusere matsvinn 🙂 Og inspirerer kanskje flere til å lage fra bunnen av?
    Meeen… mye ekstra emballasje (jeg kjøper alltid lime, avokado, løk uten emballasje) og som du sier spørs det om grønnsakene holder seg..

  2. Jeg tror denne vil slå an, selv om ikke jeg heller er i målgruppen, da jeg er som deg og alltid har løk, hvitløk og sitron i hus. Men det kan godt hende jeg kjøper kjøper den selv, og for folk som ofte har tomt kjøleskap er det jo genialt 🙂

  3. Har du prøvd guacamole-mixen fra Old EL Paso, som kom i fjor? Altså den flytende på glass, ikke pulveret i pose.

    Vi lagde alltid guacamole fra bunnen av før, men etter den kom har vi bare brukt den. Kjempegod!

      1. Nei, dette er ikke ferdig guacamole, det er en mix du blander inn i avokado etter smak. Inneholder blandt annet løk, koriander, tomater, ingefær og hvitløk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.