Cheesepop Gouda

Dette synes jeg var en spennende nyhet. Cheesepop Gouda av 100% ost.

Jeg fant den lille boksen i ostedisken på Mega på lørdag, og måtte bare kjøpe. Som dere ser inneholder den 65 gram poppede ostebiter, og da mener jeg virkelig biter av ren ost. Ikke noe laget av maismel, potetpulver eller lignende. Så utrolig moro. Jeg kan ikke huske å ha spist noe lignende noen gang. -Slike nyheter liker jeg.

Det luktet ikke noe spesielt da jeg fjernet plasten på toppen. Greit det. En del ostedufter kan jo være ganske intense, på grensen til det plagsomme, så helt i orden å slippe unna akkurat det. Men smaken, den var tydelig. Jeg må si jeg synes det smakte relativt kraftig ost, overraskende mye faktisk, uten at det på noen måte var sterkt. Og la meg nå med en gang presisere at jeg mener kraftig i snackssammenheng. F.eks sammenlignet med ostepop eller annen lett snacks med osteinnslag. Sammenlignet med mer kraftige, ordentlige oster var den ikke intens i det hele tatt. Uansett, det var ingen tvil om det var ekte ost jeg åt.

Som en av dere skrev under bildet på Instagram, smakte det omtrent som den crispy osten som har falt ned fra pizzaen eller ostesmørbrødet og blitt stekt rett på plata. Og den er jo alltid god.

Må ta med at en medsmaker ikke likte dem noe særlig. Han uttalte; “hvis du vil oppleve noe annet, så kan du spise sånne” og “Det ble litt mye…” Jentene mine likte dem heller ikke, begge måtte anstrenge seg for å svelge de små bitene de tok.

Konsistensen var lett porøs uten at det ble for knasende, omtrent som noe slags ostepopcorn, og jeg må si de små bitene var forbausende mektige. Etter en passelig håndfull var jeg allerede fornøyd. Litt overraskende egentlig. Jeg er jo så glad i ostesnacks. Snodig. Det smakte jo godt. Allikevel ble det liksom litt voldsomt.

Dere som har lest bloggen noen år vet at jeg ikke er spesielt opptatt av kalorier, men nå måtte jeg ta en ekstra liten titt på etiketten. Og ja, ganske mye energi i de små rakkerne ja. Var nok derfor jeg ble mettet så raskt.

Veldig morsomt produkt dette her, men jeg er ikke sikker på om jeg kjøper det igjen. Må tygge litt på det. Tror ikke jeg kjøper dem for å spise alene, men kanskje sammen med noe annet? Det hadde muligens gjort seg med en liten skål med slike sammen med ost og kjeks og vin? Eller er det noen som har forslag til andre bruksområder?

Gjenkjøp: Vet ikke 

11 thoughts on “Cheesepop Gouda”

  1. Kanskje det kunne passet inn som gartinyr på salat istedetfor krutonger? Kjenner jeg fikk lyst til å prøve det siden jeg er så glad i ost i salat.

  2. Spennende! Må se om jeg finner den i butikkene her. Veldig kjekt når du skriver hvilken kjede du har kjøpt varene på.

  3. Hm, aldri hørt eller sett om før. Hvorfor ikke spise ost om man har lyst på ost? Men, fett nok produkt, ja. Bare litt mindre fett og kalorier enn i smør. 🙂

  4. Synest faktisk at Cheese pop er for salt ! Innholder 25 gr pr 100 gr. for min del smaker den for salt !!

  5. Hei, for de av oss som teller karbohydrater (og ikke er så opptatt av kalorier) er dette et kjærkomment tilskudd til et heller begredelig utvalg av lavkarbo-snacks! 0 karber er helt suverent, og smaken er ikke dum den heller, i hvertfall for de som liker ostepop aktige saker Håper tilstrekkelig mange oppdager denne, før det forsvinner ut av hyllene igjen. Tålmodigheten til kjedene for denne typen produkter er dessverre alt for dårlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.