Heinz ketchup med mindre sukker

Sommeren med sine tilhørende grillmåltider er høysesong for ketchup hjemme hos oss. Og vi har alltid to varianter i hus. Barna foretrekker Idun sin, mens jeg, jeg vil helst ha Heinz. Synes den litt mer syrlige, internasjonale smaken er så herlig. Men siden det bare er meg (og sporadiske gjester) som forsyner seg av denne sorten, går det ganske lang tid mellom hver gang jeg trenger å kjøpe ny flaske. Men nå var det dags, og dermed også en fin anledning til å teste Heinz Tomatketchup med 50 % mindre sukker.

Dette bildet er fra Meny, og ja, flaskene er rimelig store. De inneholder så mye som 965 gram, og det kommer sikkert til å ta meg et år å få spist den opp. Gulp. Men greit det, den har heldigvis ganske lang holdbarhet.

I tillegg til å inneholde 50% mindre sukker enn vanlig Heinz ketchup, (-regner i hvertfall at det er det denne 50% reduksjonen betyr,) inneholder den 25% mindre salt. Synes det er flott med fokus på saltreduksjon i matvarer også, ikke bare sukker.

Antok at det kom til å smake ganske vanlig Heinz, og det gjorde det. Fullverdig ketchupsmak, uten tvil. Det karakteristiske, syrlige heinzpreget var der, på en frisk og tydelig måte. Dere vet hva jeg mener, sant? Jeg synes ikke smaken manglet noe selv om den inneholder mindre sukker og salt. Det eneste jeg reagerte litt på, og som jeg synes skilte den litt fra originalen, var konsistensen. Denne virket noe tynnere og mer rennende. Det kan hende jeg bare ikke hadde ristet flaska godt nok, men jeg har spist den ved noen anledninger nå, og blir liksom litt overrumplet hver gang det skvetter ut ketchup litt raskere enn forventet. Må bare lære meg å huske på det og være litt mer forsiktig. Har jo nok av tid til det før flaska blir tom.  😀

Denne kan jeg gjerne kjøpe igjen, men kanskje da i en mindre størrelse? Mener det finnes.
God var den i alle fall.

Gjenkjøp: Ja, om en god stund 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.