Vegetarpølser med ost & chili fra Coop

Har helt glemt å fortelle dere om en ørliten smakstest fra 17. mai. Der vi var på grilling fikk jeg nemlig prøve en type vegetarpølser fra Coop. Pølser med ost og chili het de, og her er pakka:

Disse pølsene er laget av rapsolje og eggeprotein, og inneholder selvfølgelig 0% kjøtt og fisk. Og før jeg går videre må jeg bare beklage hastverksfotograferingen. Det er ikke i alle settinger det passer like bra å ta 50 bilder av hvert motiv, så her måtte jeg bare raska på og knipse med mobilen midt oppi alt annet. Dere får evt. heller studere pakken mer inngående i kjøledisken hos Coop.

Jeg har faktisk aldri spist vegetarpølser før. Tror jeg. Har prøvd meg igjennom en del forskjellige hamburgere, og blitt imponert i ulik grad, men pølser ble en ny erfaring. Artig det.

De så da ut som ganske vanlige ferdiggrilla pølser da de kom på bordet. Har dessverre ikke noen bilder av tverrsnittet, men om man studerte innmaten så det ut som ganske alminnelige pølser med krydderinnslag og små ostebiter. Jeg kunne ikke sånn umiddelbart se på dem at det var alternative pølser.

Så smakte jeg, og tja jo, det smakte pølse. Konsistensen var en del tørrere enn hos kjøttpølser, men ellers smakte det okay. Samme reaksjon kom fra de andre som smakte dem; tørre, litt uspennende pølser, men absolutt etanes. Osten var noe anonym, og chilien ganske svak. Med andre ord en variant ungene også kunne spise.

Jeg må jo medgi at “vanlige” pølser er mye bedre. Jeg er og blir en kjøtteter. -Som så mange andre. Men det betyr ikke at man ikke kan kutte litt ned på årlig kjøttmengde, sant? Det handler bare om bevisstgjøring og innstilling, samt vilje til å gjennomføre endringer. Og selv om dette ikke ble en ny pølsefavoritt for oss, er det flott at de kjøttfrie alternativene utvikles og forbedres. Jeg skal sikket prøve flere kjøttfrie produkter i løpet av sommeren.

Gjenkjøp: Nei

 

8 thoughts on “Vegetarpølser med ost & chili fra Coop”

  1. Tja, kanskje et greit alternativ. Jeg vet ikke. Har aldri smakt den slags pølser før. Beklager om jeg virker frekk nå, men synes ikke det bildet av ferdiggrillede pølser var spesielt delikat eller innbydende. Jeg har aldri sett pølser se sånn ut i alle fall, og jeg har grillet mye pølser! Selv synes jeg kalkun- og kyllingpølser er ålreit (slik jeg vet du også gjør) og jeg husker da vita hjertego pølsene eksisterte – de likte jeg 😀

  2. grillpølsene i Coop vegetardagserien var helt uspiselige. Hadde vanlige grillpølser og ostepølser it tillegg og det var noe helt annet og tusen ganger bedre Jeg har smakt alle, nuggets, tacofyll, salatterninger burgerne osv og skuffet over alt. Liker faktisk ikke et ekeste produkt i vegetardagswrien bortsett fra vegetarpålegget som er ganske god og vegetarpuddingen.

    1. He he, nei. Men har den faktisk i kjøleskapet her. Har bare ikke rukket å åpne enda. Alt er liksom litt mer pes, når alt må dokumenteres/tas bilder av. Er den god?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.