Talanda drasjerte kaffebønner Trøffel og Kanel

Se her, – dette var en spenstig nyhet. På Meny hadde de nå fått inn poser med intet mindre enn sjokoladedrasjerte kaffebønner. Har dere sett? Posene kommer fra Candy People og det var litt overraskende. Man forbinder jo helst dem med fargerike godteposer, barnevennlig kinogodt og smågodt i selvplukkstativ. Moro at det beveger seg ut på nye marker.
I butikken hadde de en variant som het Tryffel og en som het Kanel. Jeg har like godt smakt begge.

Som dere ser var posene ganske små. De inneholdt ikke mer enn 45 gram hver. Helt greit det, synes det er bra at det stadig dukker opp mindre pakninger med snop. Også når det gjelder voksensnop.

Først åpnet vi varianten med Kanel. Enhetene lignet på små, matte Pops, og de luktet veldig kanel. Virkelig. Faktisk så mye at jeg nesten fikk litt julestemning der jeg satt. Duften minnet nemlig ordentlig om en eller annen julekake. Koselig.

Så måttet vi smake. Kunne jo ikke bare sitte der og sniffe til kaffen ble kald.
Jeg tok forsiktig en liten bit i munnen som en start. Var ikke så vågal at jeg heiv innpå to-tre stykker før jeg visste hvordan de smakte. Må innrømme at jeg kjente en viss skepsis. Og dere, dette må jeg med en gang innrømme at jeg aldri har smakt maken til. Veldig interessant. Kanelen ga et litt tørt inntrykk helt til å begynne med, men ikke så mye at det ble ubehagelig i munnen. Nesten umiddelbart etter kanelensmaken hadde gjort seg til kjenne, trådte et lag overraskende god sjokolade fram. Sjokoladen kjentes ganske lys, men smaken var så klart påvirket av kaffesmaken fra bønnene. Til slutt inni sjokoladen kom knaset fra de ristede kaffebønnene. Og da ble selvfølgelig kaffesmaken enda tydeligere. -Men fortsatt ikke for sterk og ikke slik at den tok all fokus fra sjokoladen. Om jeg ikke hadde visst at det faktisk var ristet kaffebønne i midten kunne jeg like gjerne trodd det var noe slags krisp eller krønsj fra noe annet, bare tilsatt kaffesmak. Spesielt og interessant snop må jeg si, og jeg måtte tygge litt på det før jeg klarte å gjøre meg oppe en mening. Men jo, det smakte okay.

Så prøvde vi den andre sorten, den som het Tryffel. Eller trøffel er det vel greit å kalle det på norsk.

Enhetene lignet veldig på de med kanel, både i størrelse og fasong.
Også disse hadde også et matt støvlag på utsiden, men det sivet ikke opp noe spesiell eim av krydder fra det tynne drysset. Her luktet det kun kaffe.

Tok en smak, og konsistensen føltes lik i munnen. Deilig sjokolade, ikke så mørk som antatt (heldigvis), og knasende krisp i midten. Kaffesmaken fra bønnene var imidlertid ganske mye tydeligere her enn hos kanelvarianten, totalinntrykket ble dermed noe sterkere. Vil nesten kalle det bittert. Til å begynne måtte jeg knipe fjeset litt sammen når jeg tok en ny bit i munnen, men jeg ble fort vant til den noe pikante smaken. Det kjentes muligens på grensen til brent kaffe, om dere skjønner hva jeg mener, uten at det var negativt. Litt snodig egentlig, men sammen med sjokolade var det all right. Tror dere nesten må smake selv hvis forklaringen min er uklar.

For medsmakeren min, og sikkert alle dere ihugga kaffedrikkere som må ha koppevis hver dag, er nok denne varianten med trøffel midt i blinken. Her var det nemlig MYE kaffesmak, og kaffe og sjokolade vet jeg er en favoritt for mange. Jeg som har et litt mer begrenset kaffeinntak holder heller en knapp på den med kanel. Den var noe mildere og sammen med kaffekoppen ble det mer enn nok kaffesmak for meg totalt sett. Kan også ta med at begge sorter ga en litt varig ettersmak av kaffe bak i munnen. Ikke helt ideelt for meg, men medsmakeren mente det var deilig. Smak og behag.

Jeg får ikke helt bestemt meg for å om dette var en fantastisk nyhet, eller om det blir for spesielt. Vi får vente og se, tenker det blir superspennende å se hvordan posene blir mottatt og om de klarer seg i den harde konkurransen.
For dere kaffeelskere der ute er det bare å ta seg en smak. -Og fortell meg gjerne hva dere synes.

Gjenkjøp: Tenker enda…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.