Go’morgen Müsli- og nøttebar fra Tine

Dette var en uventet nyhet. Har dere sett? Tine har utvidet Go’morgenserien sin, og lansert to nye barer. Så ikke helt den komme, men overraskelser er gøy.

For meg har Go’morgen vært synonymt med yoghurtbegre med fyll i sidekammeret (og først lokket) helt siden jeg gikk på ungdomsskolen. Synes derfor det er interessant at Tine velger å bruke et så innarbeidet og solid merkenavn på et annet produkt. Vel, tiden vil vise om det er genialt eller bare helt galt.

Som skrevet tidligere her på bloggen har jeg ofte en eller annen bar liggende i veska. Innmari greit når man trenger en liten boost, og det er lenge til neste måltid. På onsdag hadde jeg et typisk slik øyeblikk på et jobbarrangement, og i en pause prøvde jeg den røde Go’morgenbaren. Den har smak av tranebær og yoghurt.

Dette altså en sammensatt müsli- og nøttebar. Den er tilsatt noen tranebær og har et lyst lag stivna yoghurt i bunnen. Hist og her er det også noen små hvite dråper, som jeg tror må være hvit sjokolade.

Det første jeg tenkte var at baren var mjukere og mindre sammenklistra i konsistensen enn antatt. Det var lett å brekke av biter, men den smuldret heldigvis ikke fra hverandre. Det ble altså ikke smuler eller griseri på bordet.

Tok en bit, og syntes den føltes litt tørr og kornete i munnen. Hadde håpet den skulle være litt saftigere i den grad det er mulig med en müslibar, eller i hvertfall noe seigere. Selvfølgelig smakte det müsli og havre, men jeg kjente mer enn det. Jeg fikk både smaken av og assosiasjoner til følelsen man får i munnen når man spiser kanel, og måtte sjekke innholdsdeklarasjonen bakpå pakken. Og ganske riktig, det var kanel. Originalt og litt uventet, men absolutt helt okay. Innimellom kjentes også noen små innslag av salt, og se det gitt, den inneholdt havsalt også. Med andre ord fikk man mange ulike smaker på en gang.

Kan tenke meg at det har tatt tid å utvikle akkurat denne sammensetningen. Allikevel var ikke dette helt innertier for meg. Det var godt med yoghurtlaget i bunnen og de bitene der man fikk med tranebær smakte adskillig mer syrlig, saftig og fruktig enn resten, men de bitene der man bare fikk korn ble litt tamme og tørre. Det var ikke noe galt, ikke misforstå, smaken var all right, men min smak foretrekker nok andre barer fremfor denne.

Selv om jeg ikke gir terningkast seks, tror jeg at jeg vil smake den gule varianten også. Det er jo en nyhet og jeg er nysgjerrig. Noen som har prøvd den? Må også ta med at baren fint gjorde nytten sin. Jeg spiste gladelig opp hele, fikk en fin mengde påfyll, og det var jo det som var meningen.

Gjenkjøp: Nei

2 thoughts on “Go’morgen Müsli- og nøttebar fra Tine”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.