Østavind fra Tine

Som alltid ved vareslipp har det de siste dagene dukket opp massevis av nyheter innen kategorien snop og snacks. Dere som følger meg på snap har sikkert sett det. Moro med godis altså, men det er deilig å teste litt fra andre kategorier også. Derfor har jeg nå smakt en ny ost. Se her.

Det er Tine som har lansert en ny gulost, Østavind, og jeg har sett den både som ostestykke og i skiver. Liker at man får valgmuligheter.

Her i huset spiser vi fryktelig mye Norvegia. Det blir lett sånn med barn i huset, sant? Den er jo familieost nummer en med sin milde og trygge smak. Men innimellom er det OK for a mor å spise noe med litt mer trøkk også, så derfor var det helt perfekt at denne kom som ferdig skivet variant. Så kunne jeg prøve dem før jeg evt. kjøper en hel klump. Ikke for det. Jeg så nemlig på nettsidene til Tine at osten hadde smaksgaranti. -Og at man får pengene tilbake om man ikke liker den. Det var ikke dårlig. Da har man virkelig trua. Fint det. Bra med selvtillit vdr. egne produkter.

Det duftet bare svakt ost fra pakken da jeg åpnet lokket. Altså steg det ikke opp noe spesiell, karakteristisk eim så jeg måtte rykke hodet opp eller rygge bakover. Fint. Jeg lot meg friste til å maule en snei før jeg ordnet meg et rundstykke, og syntes med en gang den var god. Så bra! Det smakte mer og tydeligere ost enn vanlig gulost, les: Norveigia, og den kjentes også litt saltere. Mer aromatisk. Konsistensen var ganske mjuk, samtidig som den kjentes noe fyldigere i munnen. Skivene hadde massevis av bitte små hull, nesten så de så perforerte ut, og utseendemessig minnet de litt om perleosten til Synnøve. Jeg satt faktisk igjen med litt “ostete” ettersmak bak i munnen etter at jeg hadde svelget unna. Litt sånn som når man spiser annen vellagret ost. Denne skal forresten være lagret i minst 5 måneder for å gi fylde og karakter.

Syntes Østavind smakte bra jeg. Kan godt tenke meg å kjøpe et helt ostestykke en annen gang, og f.eks skjære opp terninger til en salat. Det er sikkert godt. Eller prøve den på ostesmørbrød. Litt mer smak enn Norvegia, samtidig som den overhodet ikke er sterk eller skarp.

Fin ostenyhet, blir spennende å se om den klarer seg.

Gjenkjøp: Ja

5 thoughts on “Østavind fra Tine”

  1. Lot meg friste etter smaksprøve i butikken, og kjøpte et helt stykke.. Tidenes skuffelse. Østen er så tørr at den klistrer seg til ganen. den litt skarpere smaken helt borte. Egner seg heller ikke i smeltet tilstand. Styr unna!

    1. Å nei, er det sant? Jeg har kjøpt sånne ferdig oppskjært flere ganger og har vært veldig fornøyd med de.

  2. Tok med meg en østavind fra kiwi, da det var halv pris på den pga dato. Ble positivt overrasket, for denne smakte faktisk ost. Da jeg er Dansk, er jeg vant til øst som smaker litt, og syntes Norsk gulost er en skuffelse av hva smak angår. Østavind kan jeg trygt anbefale, så løp og kjøp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.