Ekstra krydret bearnaise fra Toro

Jeg har tatt litt bloggferie i påsken, -noe som faktisk er litt deilig innimellom, men det betyr ikke at jeg ikke har smakt nyheter. Og da det en av dagene ble biffmiddag, fant jeg ut at den nyeste bearnaisesausen til Toro måtte testes. Her ser dere den; Ekstra krydret bearnaise. Fin pose.

I følge nettsiden til Toro er dette en ekstra smakfull variant av den vanlige bearnaisesausen deres. Den skal blant annet være krydret med ekstra pepper og chili, og dermed sette en ekstra spiss på biffmiddagen. Veldig flott det, sikkert særlig for dem som nesten kunne drukket bearnaisesaus fra krus og ikke får nok av smaken. Der er ikke jeg helt. Synes det er en OK saus, og den hører definitivt med til biffmåltidet, men om jeg får servert peppersaus, fløtesaus eller bare rømme til biffen blir jeg minst like fornøyd. Det gjør imidlertid ikke venninnene som spiste sammen med meg, for dem er det kun bearnaise som gjelder. Så da var alle forutsetninger tilstede for å få noen kvalifiserte uttalelser sammen med min noe tafatte synsing.

Sausen lages slik som annen bearnaise fra Toro. Man smelter smør, rører inn pulver, og sper på med væske under stadig omrøring. -Og der har dere forklaringen på de litt skralle bildene her. Når man skal steke biff og røre saus for harde livet samtidig, blir det ikke så mye tid til fotografering.

Jeg syntes duften som sivet opp fra kjelen var veldig lik duften fra originalen. Kanskje kjentes noe tydeligere estragon? Jo, det var det. Det var i alle fall ikke tvil om at det var bearnaisesaus i kjelen.

Så var det spisetid, og jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Vi var vel alle enige om at sausen var god, smaken var tydelig og ikke til å ta feil av, men så voldsomt annerledes enn originalen var den da ikke? Sausen var ikke sterk, så om jeg ikke hadde sett at det sto ekstra krydret på posen hadde jeg trolig trodd det var helt vanlig bearnaisesaus som sto på bordet. Vi hadde nok forventet en litt tøffere sausopplevelse. Litt mer brodd og særpreg. Kvassere, mer markant smak kanskje? Et noe spenstigere uttrykk. Ettersmaken var forresten tydeligere enn vanlig, så der kjentes i alle fall forskjellen mente besøket mitt. Og kanskje, om jeg hadde smakt original og ekstra krydret bearnaise ved siden av hverandre så ville forskjellen i smak også vært tydelig? Tror det.

Ekstra krydret bearnaise var godt det altså, og det var mye smak, men jeg er redd det er et overflødig produkt. Dessverre.

Gjenkjøp: Kanskje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.