Chamallows Smurf fra Haribo

Se her, dette var en artig nyhet! Da jeg var hjemme i Hønefoss for litt siden fant vi flere varianter Smurfegodt fra Haribo. Moro. De hadde både gelefigurer og noen sure rakkere, men vi har testet en pose med skum, nærmere bestemt  Chamallows Smurf.

Jeg ble en smule bedrøvet da den rosa posen med Chamallows Mix fra Haribo (her) forsvant fra butikkene for en stund siden. Håpet derfor dette skulle være en OK erstating. Lurer forresten på hvorfor den forsvant? Det kan da ikke bare  være meg som liker skumgodt? Jeg har alltid likt det, -veldig godt, og jeg skulle virkelig ønske det var bedre utvalg av det her i landet. Må derfor gi tommel opp til Haribo som energisk gyver på med nye varianter.

Her er enhetene utformet som små smurfefigurer. En vanlig smurf, en smurfebaby, et sopphus og en Smurfine. Synes forresten det er litt snodig. Da vi så den nye Smurfefilmen på kino her forleden het smurfejenta Smurfeline. Men da jeg lekte med smurfer og tilhørende smurfeeffekter da jeg var barn, het smurfejenta Smurfine. Synes absolutt det er det fineste navnet. Smurfenes svar på Josefine.

Akkurat som tidligere skumvarianter fra Haribo, er overflatene her dekket med et tynt lag svært finkornet sukker. Dette gjør at det knaser svakt når man tygger igjennom, selv om skummet bare er mjukt og lett i konsistensen. Det var faktisk så mjukt at det var “sykt lett å mose det i munnen”, mente en av jentene mine.

Det står på posen at skummet skal smake bringebær, og det gjør det. Men ikke så mye at det er påtrengende. Bringebærduften man kjenner rett før man putter en bit i munnen er mer fremtredende enn selve bringebærsmaken. Helt greit det. Jeg foretrekker nok mer vaniljeaktig smak på skumgodt, men siden bringebærinnslaget her var såpass svak, forstyrret det liksom ikke den grunnleggende chamallowssmaken. Men ettersmaken hadde et ganske tydelig bringebærpreg.

OK, jeg medgir at dette er fryktelig søtt godteri. Man orker derfor ikke så veldig mange biter etter hverandre. I hvertfall gjorde ikke jeg som voksen det. Jentene min kunne kanskje ha spist flere om de hadde fått muligheten. Greit det, de er vel mer i målgruppen enn meg uansett. Jeg tenker det er helt okay at ikke posen var så diger. 100 gram var en passelig stor porsjon.

Jepp, oppsummert syntes jeg dette var en fin nyhet, og vi kan gjerne kjøpe flere poser.

Gjenkjøp: Ja

 

2 thoughts on “Chamallows Smurf fra Haribo”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.