Økologisk grønnsaksbuljong fra Maggi

Her forleden så jeg noen små søte bokser med buljongpulver fra Maggi på Coop.
Se på de her da; Økologisk grønnsaksbuljong. De var nye.

Boksene inneholder 80 gram grønnsaksbuljong, og jeg har lest at det finnes en tilsvarende boks med kyllingbuljong også. Den hadde de imidlertid ikke på den Coopen jeg var innom.

Jeg foretrekker absolutt løst buljongpulver fremfor slike ferdig pressede terninger. Da kan man porsjonere ut akkurat så mye man trenger hver gang. Likte også at boksen var så liten. Jeg er generelt tilhenger av muligheten til å kjøpe små pakninger om man ønsker det. Her i huset er det bare meg og to barn, og dermed trenger vi ikke slike digre familiepakninger av alt mulig. Kjøper vi det blir ofte produktene for gamle før vi rekker å bruke dem opp.

Der vet hvordan buljong fungerer, så jeg skal ikke greie ut i det vide og det breie om det. Man måler opp ønsket mengde pulver og tilsetter det i kokende vann. Vi kokte opp en liter for å lage litt grønnsaksnudler, og jeg syntes det luktet ganske vanlig, dog litt svak grønnsaksbuljong da vi åpnet boksen. Er alltid litt spent på om denne økologiske faktoren skal gå på bekostning av lukt og smak, men det virket ikke som om det var noe å frykte.

Og denne buljongen ble bra som bare det den. Smaken var helt grei og autentisk, grønnsaksaktig og nesten litt fyldig, og det selv om pulveret kun inneholder 0,8% salt. Til info er det også både gluten- og laktosefritt.

Dette var et fint produkt som jeg gjerne handler inn en til av når boksen er tom Og igjen synes jeg det er bra at noen lager pakninger som passer for slike små husholdninger som vår. Tommel opp til Maggi for det. (Mer om det kommer faktisk i et eget innlegg om ikke lenge.) Kan godt hende jeg prøver kyllingvarianten av denne også om jeg ser den. Tips meg gjerne om den dukker opp i en Coopbutikk i Sandvikaområdet.

Gjenkjøp: Ja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.