Fajita Beanz fra Heinz

På fredag prøvde jeg en spennende nyhet – Fajita Beanz fra Heinz. Jeg undervurderer aldri en boks god hermetikk, og denne blandingen hadde jeg ikke smakt før.

Nå har jeg jo vært inne på taco noen ganger tidligere her på bloggen, og jada, fredagstaco må vi ha, og tex mex er godt. -Men innimellom blir man kanskje en smule lei? Gjetter at jeg ikke er den eneste forelderen som noen ganger inderlig ønsker å spise noe helt annet enn taco på en fredag? Eller i hvertfall variere måltidet litt mer? Men det er ikke ungene så interessert i. 😆

Vel, det er her boksen med Fajita Beanz kommer inn i. Blandingen burde da absolutt kunne sette en fin ny touch på det etter hvert så tradisjonelle tacomåltidet? Eller hva?

Boksen inneholder vegetariske pintobønner og navybønner, samt tomat, chilli, koriander og lime.
Jeg syntes definitivt det hørtes ut som en meksikanskinspirert miks og var positivt innstilt. Det sto at blandingen kunne varmes halvannet minutt i mikro’n, men siden jeg ikke lenger har mikrobølgeovn brukte jeg en kjele. Gikk som en drøm.

Det duftet litt tex mex-restaurant under oppvarmingen. Dere vet tacolukt som ikke er slik som hjemme. Og slik smakte det også. Så bra! Med en gang jeg begynte å spise kjentes det på en måte litt fremmed, og litt kvast. Jeg fryktet et øyeblikk at miksen skulle være for sterk for meg, den inneholdt jo tross alt chili, men det var heldigvis bare smaksbedrag. Man kjenner litt prikking i munnen, noe annet hadde nesten vært underlig chilien tatt i betraktning, men totalen var helt fin. Også for ei krydderpingle som meg. Jeg kjente verken utpreget koriandersmak eller for mye av noen av de andre smakene som var oppgitt på boksen, bare en fin tomatmeksikansk total. Dessuten kan man jo bare lesse på med litt ekstra rømme om man vil mildne smaken og inntrykket noe mer.

Konsistensen var litt tørr når jeg tygget. Altså var ikke bønnene blitt soggy og dvaske av å ligge i sausen. Heldigvis, må jeg legge til. Jeg hadde nok blitt litt skuffet om jeg ikke kjente tydelig at det var bønner jeg spiste. Bør kanskje nevne at jeg er veldig glad i både linser og bønner i utgangspunktet, her i huset spiser vi f.eks ofte tomatbønner til frokost i helgene. Disse fajita beanz’ene hadde dermed ikke voldsomt til vanskelig oppgave i å overbevise og begeistre meg. Jeg fikk forresten litt assosiasjoner til chili con carne også. Kanskje man kan slenge en slik boks oppi gryta og vips har man en superlettvind middagsbase? Noe å tenke på.

Jepp, dette var skikkelig godt, og lefsen min, eller fajitasen som jeg kanskje bør kalle den, ga en helt annen smaksopplevelse enn det vanlig taco gjør. Tommel opp og gjenkjøp.

Må til slutt bare beklage at det ikke ble noen gode bilder når lefsen min var helt ferdigfylt og innbydende. -Jeg pleier å ha på mer fyll enn det dere ser her. Vi hadde imidlertid noen små gjester til middag, og da ble fokuset mitt på å hjelpe med å fylle og rulle lefser fremfor fotografering.

Gjenkjøp: Ja

 

2 thoughts on “Fajita Beanz fra Heinz”

  1. Oi, disse så spennende ut! Skal se om jeg finner dem på spar senere, så veldig godt ut i lefser.

    1. Jeg har foreløpig bare sette dem på Mega. Har ikke noe Spar i nærheten så vet ikke om de har dem der. Lykke til i jakten. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.