Chocolate & Liquorice Caramel fra Sirius

Oi oi oi, dette er en av de beste nyheten jeg har smakt så langt i dette slippet. Har dere sett? På Meny hadde de fått inn massevis av nye poser med sjokoladekulene fra Sirius, og det var også kommet en ny smak. Chocolate & Liquorice Caramel.

Sjokoladekulene fra Sirius har jeg jo skrevet om før, men i tillegg til at det nå altså var kommet en ny smak, hadde posene fått nytt design. Og snakk om extreme makeover. Emballasjen var egentlig helt allright før, litt gråpapiraktig og rustikk, men nå hadde den fått et mye mer eksklusivt preg. Hvit pose i helt glatt finish med matt look hvis dere skjønner. Og bunnen var i metallic. En farge for hver smak. Denne her var i bronse. Veldig lekkert. Tenkte faktisk at den f.eks fint kunne brukes som vertinnegave. Og akkurat det tenkte jeg ikke om posene slik de så ut før.

Så var det smaken. Og disse kulene smeltet litt i munnen, det må jeg bare si. Farlig gode, mente medsmaker Anne. Det er først et raust lag sjokolade, så kommer et tynt lag lakris, og i midten er det helt mjuk fudgeaktig karamell. Og for meg som ikke er så kjempeglad i lakris var det helt perfekt. Lakrislaget gjør egentlig bare helhetsinntrykket litt salt, samtidig som det bidrar til en brytning i konsistensen og gir en passelig motstand mellom tennene. Man kjenner ikke så mye lakrissmak, noe som for lakriselskerne kanskje ikke er helt optimalt, men om man tar dette for det det er, gode sjokolade-karamellkuler med et hint av lakris, er det en helt nydelig liten godbit. Og så sitter man faktisk igjen med litt ettersmak av lakris, siden den fester seg litt i tennene og dermed bruker litt lengre tid på å forsvinne fra munnen.

Veit jeg hørtes veldig positiv her nå, men det var virkelig gode. Det som kanskje ikke var så bra, var at det ikke var flere i posen. Men samtidig helt okay om man skal tenke på hva som er bra for en og ikke. Gulp..

Her ser dere forresten et tverrsnitt av ei kule. What’s not to like?

Dere så forresten kanskje bildet jeg la ut av disse på Instagram også? Hvor kult er det ikke at man nå kan legge flere bilder i en post på Insta? Likte det altså. (På Instagram har jeg brukernavn @consumings) Veldig moro.

Disse her blir det garantert gjenkjøp av, har allerede sett dem i flere Menybutikker og Mega om jeg husker riktig.

Gjenkjøp: Ja

 

10 thoughts on “Chocolate & Liquorice Caramel fra Sirius”

 1. Endelig et produkt jeg har smakt før du la ut smakstest 😉 «noe som for lakriselskerne kanskje ikke er helt optimalt» – det stemmer ! Hadde store forventinger til denne, men her var det lite lakrissmak. Karamellduften var nesten påtrengende også, selv om det ikke var flytende karamell inni. Dette ble for søtt, for karamellaktig (vanskelig å definere hvor den kom fra) og nesten null lakrissmak for min del. Men hyggelig at andre synes det er et OK produkt 😀

  1. He he, bra jeg traff på noe i hvertfall. Man blir nok litt skuffet om man forventer mye lakris ja, men for meg var den perfekt

 2. Liker de vanlige av disse, og elsker varianten med salmiakkstøv, så må vel smake, selv om jeg ikke forventer at min indre lakriselsker vil bli overbevist. Pluss for at de er islandske, i hvert fall.

  1. Ja, ikke sant. Har skjønt at «alle» synes den med salmiakkstøvet er best. Denne her har mye mindre lakris altså.

   1. Skulle kjøpe med meg en pakke i dag, men ble så stresset over at de vanlige var borte fra sin vante hylleplass på spar, at jeg gikk med uforrettet sak. Legger meg ned og griner om den vanlige varianten forsvinner!

    1. Så vidt jeg vet er det bare den med kokos i midten som skal forsvinne fra Norge, de andre tre fortsetter. Be butikken ta dem inn igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.