Ramen Noodles fra Santa Maria

Vi spiser ikke så mye asiatisk mat her i huset. Vet ikke helt grunnen, det har bare blitt sånn. Det er vel slik hos de fleste, vi er vanedyr og har noen utvalgte middager og matretter som lages om og om igjen. Litt kjedelig, jeg vet, men like fullt fakta. Innimellom får man midlertid ideer og inspirasjon til å prøve noe annet. -Selvfølgelig når det kommer nyheter i butikk, men også hvis man f.eks har vært på besøk hos noen og blitt servert noe godt. Og siden vi nylig ble servert nudelsuppe hos noen venner, – og det i tillegg har kommet en nudelnyhet fra Santa Maria, fant vi ut at vi måtte lage det til middag. Dette er nudlene vi brukte; Ramen Noodles.

ramen-noodles-fra-santamaria

ramen-noodlespakken-ute

Ramen er jo navnet på en japansk suppe med nudler, og det finnes sikket mange autentiske oppskrifter man kan bruke. Det sto en på baksiden av pakken her også. Vi lagde vår egen variant, med grønnsaker vi liker. Og buljong så klart. Leste på nettsiden til Santa Maria at disse nudlene skulle passe perfekt i en slik suppe, og beholde både fasthet og smak. Spennende.

ramen-noodles-fra-santamaria-to-av-blokkene

Forresten veldig greit at det er fire blokker med nudler i disse pakkene. Det er det jo i de andre nudelpakkene til Santa Maria også. Passer fint til familiebruk. Disse nudlene er hvetebaserte og lut-tørkebehandlet, og da altså ikke fritert. Dermed skal de ha mye mindre fett, faktisk bare 1,7%, i forhold til friterte nudler som kan inneholde opp mot 17%. Der lærte jeg noe nytt.

Nudler blir heldigvis klare på et blunk, og her har vi to blokker som er kan blandes inn i grønnsakssuppa.

ramen-noodles-fra-santamaria-ferdig-kokt

Det som egentlig tar tid nå man skal lage ei slik suppe er å kutte opp alle grønnsakene. Men ferdig ble vi, og godt smakte det. Suppen gikk unna. Nå må jeg innrømme at jeg ikke kjenner så stor forskjell på de ulike nudeltypene, med mindre det f.eks er glassnudler, men disse var gode de, tynne og fine og greit med tyggemotstand. Ingen klager fra oss.

ramen-noodles-fra-santamaria-i-suppe

Tenker vi helt sikkert kan kjøpe disse igjen neste gang vi får lyst på noe med nudler i. Og så blir det som vanlig spennende om det er marked for dem i jungelen av alle andre nudler som finnes.

Gjenkjøp: Gjerne det

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.