OMO Black fra Lilleborg

I dag blir det litt non food her igjen. Synes ikke jeg har sett så mye nytt i akkurat den kategorien nå i høst, men den nye OMO Black kunne jeg ikke unngå å legge merke til i vaskehylla.

september-2016-omo-black

Jeg kjøpte flasken mest fordi det kom en kupong på den i Meny-appen. Lar meg veldig lett friste hvis det plutselig er litt rabatt å hente.

Dette skal jo vær et vaskemiddel som er spesielt utviklet for vasking av mørke klær. Og mørkt tøy vasker jeg mye av i vinterhalvåret. I tillegg er også denne OMO-varianten høykonsentrert, akkurat som de andre flytene OMO’ene, slik at man ikke trenger å bruke så mye til hver vask. Det passer meg bra. Jo mindre emballasje, jo bedre. Både av miljømessige hensyn, men også av den rent egoistiske årsaken at jeg slipper å bære så tungt når jeg handler.

Leste på sidene til Lilleborg at dette vaskemiddelet inneholder noe som heter BlackRenewalSystem. Det skal visstnok bevare fargen og fjerne nupper, men jeg aner jo virkelig ikke hva dette systemet er eller hvor reell virkningen faktisk er. Men vi får ha trua, sant?

omo-black

Jeg har hatt flasken min en liten stund nå og brukt den til noen vasker. Synes den lukter veldig likt de andre flytende OMO’ene, uten at jeg tør påstå at det er eksakt samme duft. Men de er i hvertfall beslektet. Det lukter rent og friskt, men jeg skal innrømme at jeg også har kjent bedre dufter på vaskemiddel.

Klærne jeg har vasket så langt har blitt rene og pene de, men jeg kvier meg litt for å si om de er så mye svartere/mørkere enn de ville ha vært om jeg hadde benyttet f.eks OMO Color eller tilsvarende vaskemiddel. Eller om de har mindre nupper enn de ellers ville hatt. Det er ikke godt å si. For å finne ut det måtte man nesten ha gjennomført en ordentlig test. En der man vasket identisk tøy med OMO Black og et annet vaskemiddel over tid og så sammenlignet resultatene. Og det er jo helt uaktuelt for meg. Sånt overlater man til SIFO. 🙂

omo-black-og-klaer

Jeg er veldig spent på om dette er et produkt markedet trenger. Om det vil vare. Tviler ikke på at det er gjennomført både tester og undersøkelser i forkant, men klarer ikke de fleste seg med de ulike color-vaskemidlene som finnes? Trenger vi noe eget for de svarte klærne? Mener da forresten bestemt å huske at det har eksistert et tilsvarende vaskemiddel for svart tøy tidligere også? Som forsvant. Var ikke det OMO da tro? Der TV-reklamen viste tre karer i et rockeband, der en av dem hadde en svart t-skjorte som var blitt helt grå i vask og så fikk han ikke være med i bandet lengre. Karene hadde langt hår og snakket engelsk. Noen andre som husker?

Jaja, enn så lenge er jeg i hvertfall fornøyd med at klærne er rene og virker å holde på sin mørke farge etter vask. Og hvis jeg fortsatt er fornøyd når flasken er oppbrukt, kan det godt hende jeg kjøper en til.

Gjenkjøp: Kan godt hende

 

6 thoughts on “OMO Black fra Lilleborg”

    1. Ha ha, ja det hadde vært noe. Innholdet var faktisk gjennomsiktig, jeg hadde forestilt meg at det skulle vært mørkere i fargen.

  1. Må teste ut dette siden jeg nesten bare bruker svarte klær. 🙂

    Husker den reklamen, ja. Mener vaskemiddelet het Black Label eller noe sånt? Sikkert akkurat samme middel, bare i ny drakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.