Litt av en kylling fra Prior

Jeg ble så glad da jeg leste at Prior skulle relansere Litt av en Kylling. For en strålende nyhet! Jeg pleide å kjøpe de gamle posene titt og ofte forrige gang de var i salg og ble følgelig ganske trist da de ulike smaksvariantene forsvant en etter en. Så moro at de er tilbake i tre ulike smaker!

september-2-2016-litt-av-en-kylling-fra-prior

På Kiwi hadde de alle tre, og jeg valgte å kjøpe to av dem i første omgang. Sitronpepper og Mild chipotle. Greit å velge de som tilsynelatende hadde mildest smak, slik at barna også kunne spise dem.

litt-av-en-kylling-sitronpepper

litt-av-en-kylling-mild-chipotle

Dette er jo utrolig lettvindt. Man tømmer posens innhold av grillede vingeklubber over på platen, steker i ti minutters tid og maten er klar. Synes forresten ordspillet i Litt av en kylling er helt genialt. Og kyllingvinge er da veldig godt? Eller er det litt sånn last decade å like det?

Her er våre ferdigstekte.

litt-av-en-kylling-sitronpepper-etter-steking

litt-av-en-kylling-mild-chipolte-etter-steking

Vi satte i gang med middagen, men det ble ikke akkurat slik jeg hadde forestilt meg.
Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om disse her jeg. Er det tenkt at de helst skal spises av voksne? Og store barn/ungdom? Hvis det stemmer er det litt merkelig, for mange yngre barn pleier også å være begeistret for kyllingvinger. Litt underlig at ikke Prior henvender seg til dem og disse familiene også? Eller kanskje de gjør det og bare ikke traff oss? Jaja, de har sikkert en plan.

På de med sitronpepper kjente man ganske tydelig smaken på pepperkornene som var gnidd utenpå skinnet til hver vinge. Det smakte til info mest vanlig pepper, mye av sitronen hadde visst dunstet bort under steking. Litt rart, for sitronpepper pleier egentlig å ha en ganske karakteristisk smak. Jeg bruker gjerne det på roastbeef. Så lenge man flerrer vekk alt skinnet kan de passere som barnevennlige. Da kjennes omtrent ikke smaken av pepper i det hele tatt. Man får følelsen av plain kyllingvinge. Men om man velger den litt mer barbariske måten å spise på, altså å holde vingen i hånden og bare gnage i seg skinn og kjøtt inn til beinet, blir smaken litt kvassere. Skjønt, det varierte veldig fra vinge til vinge og fra bit til bit. Noen steder var krydderet betydelig sterkere enn andre steder. Jeg syntes de var allrighte, men må innrømme at forventningene ikke ble helt innfridd. Dumt og skuffende.

litt-av-en-kylling-to-ferdigstekte

De med smak av mild chipolte likte jeg best. De hadde en mer tradisjonell, orange kyllingvingefarge, slik de man kjøper i delikatessediskene i butikken ofte har, og smaken var som en barbequesmak med fordypning. Den inneholdt liksom noe mer, noe mer omfattende og eksotisk, men den var ikke så veldig sterk. Bra det, den heter jo mild på posen. Er det forresten ikke rart hvordan det er trender innen smaker og krydder som på alt annet? For bare et år siden hadde jeg ikke hørt om chipotle i det hele tatt, mens nå synes jeg stadig det dukker opp her og der. Og hvis noen lurer så er chipotle en tørket, røkt chili som visst er mye brukt i det mexikanske kjøkken.

litt-av-en-kylling-megge-to-til-middag

Jeg skulle så gjerne sagt ja til gjenkjøp her, men er dessverre ganske usikker. Mye av grunnen er fordi det ikke ble noen fulltreffer hos barna, men jeg jublet ikke så høyt selv heller altså. Hadde likt om noen av de gamle smakene kom tilbake, men de er sikkert helt utdaterte nå i 2016. Husker det var litt forskjellige varianter som kom og gikk for noen år siden, blant annet en med provancekrydder minnes jeg som veldig god. Og så var det en som var litt sånn Kentucky Fried Chicken-style, og en klassisk original. Og sikkert flere andre også.
Her er forresten bilde av noen av de gamle posene fra et tidligere innlegg. Alltid moro å titte litt tilbake på fortidens smaker og emballasje.

Tror jeg heller mot nei til gjenkjøp, men må tenke litt til. Tror jeg foretrekker slike ferdige fra ferskvaredisken på Meny. Beklager Prior.

Gjenkjøp: Hmmm, usikker – heller mot nei

 

3 thoughts on “Litt av en kylling fra Prior”

  1. Jeg kjøper heller naturelle ukrydrede vinger eller klubber fra frysedisken som jeg oljer inn og krydrer godt. Da får man akkurat den smaken man liker, og akkurat den mengden man foretrekker 😀 Mye billigere også 😉

  2. Jeg smakte den med chipotle her om dagen, og syns den var god, bedre enn de klassiske fra prior. Kan finne på å kjøpe igjen viss jeg vil ha en lett middag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.