Potetfries fra Maarud

Heisann, se der. I går var det kommet en artig ny pose fra Maarud i hylla på Meny. Potetfries. Vedder på at den er i slekt med posen deres med salte potetskruer. En fetter kanskje? 😀

potetfries-pa-meny

Ut i fra navnet er det ganske selvforklarende hva som er oppi her. Jepp, fries.
Produktet er for så vidt ikke nytt heller, derfor blir det vel riktigst å kalle dette en relansering. En velkommen sådan. Det er jo ikke såå lenge siden vi kunne kjøpe posen med det som het Superfries fra Maarud, husker dere den? Lyseblå og lekker. Vi kjøpte den nå og da, og jeg husker jeg ble litt småsnurt da den ikke lengre var tilgjengelig.

potetfries-fra-maarud-posen

Det blir selvfølgelig også naturlig å sammenligne disse med French Fries’en til Kims. Det er praktisk talt samme produkt. Disse er bittelitt gulere i fargen og konsistensen er noe hardere. Og så henger de ikke igjen i tungen slik de fra Kims gjør. Men ellers kan dere helt sikkert tenke dere hvordan de både kjennes og smaker. Ingen store overraskelser. Jeg synes definitivt de var veldig like Superfries. De er porøse, sprø og knasende, men føles ikke harde mot ganen. Videre har de det der karakteristiske Maarudpreget man kjenner igjen fra mange av de andre produktene deres. Det som nesten er litt løkaktig selv om smaken bare er salt. Nam. Akkurat som på potetskruene. Saltmengden var også fin; behagelig og tydelig uten å bli for intens. Nå skal det sies at snacks med saltsmak aldri medfører en superspennende eksplosjon i munnen, men det er et trygt og barnevennlig valg en lørdagskveld. Her i huset forsvant innholdet i skåla på et blunk. Og hadde vi hatt en pose til, er jeg sikker på at vi kunne tømt den også.

potetfries-fra-maarud-i-skala

Som vanlig blir jeg litt spørrende når det utheves 30% mindre fett på posen. Har skjønt at det menes 30% mindre fett enn i vanlig potetchips, men hvem definerer hva som er “vanlig potetchips”?
Egentlig spille det liten rolle. Når jeg først velger å kose meg med snacks er jeg ikke så opptatt av fettmengde og kalorier. Hvis det var fokus kunne jeg heller spist ei gulrot.

potetfries-fra-maarud-forsyner-seg

Som dere skjønner blir det garantert gjenkjøp av disse friesene. Mye fordi barna likte dem så godt. Og selv om jeg personlig syntes designet på posen var ryddigere og penere da produktet tilhørte Superchipsfamilien, skjønner jeg at denne tegneserielooken kanskje kan oppleves både gladere og mer folkelig. Og kanskje appellerer den til en litt annen målgruppe? De som liker skruer? Ikke vet jeg. Uansett håper jeg Potetfries er kommet for å bli. 😀

Gjenkjøp: Uten tvil

2 thoughts on “Potetfries fra Maarud”

  1. Jeg likte bedre french fries med paprika, syntes det er en skam at den er forsvunnet fra butikkhyllene.
    Hadde blitt så glad hvis den kom tilbake, vet at det er flere en meg som savner den.
    Syntes at det var litt rart konsistens på den nye potet fries, men den var ikke vond.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.