Kvikk Lunsj mørk sjokolade fra Freia

Siden det har vært Turistforeningens Kom deg ut-dag i dag, fant jeg ut at det passet veldig bra å teste den nye Kvikk Lunsjen med mørk sjokolade. Jeg visste at den skulle komme, men ikke at den allerede var å få tak i på Narvesen. Takk til dere som sendte meg tips.

KvikkLunsj mørk på Narvesen

Dette ser veldig ut som en helt vanlig Kvikk Lunsj. Tenker emballasjen med fordel kunne hatt litt mer særpreg? Skilt seg litt mer fra den originale? Det skal ikke så mye uoppmerksomhet til for å ta feil her. Særlig ikke hvis man skal græbbe med seg ei pakke i farta fra en stor beholder hvor det ligger lyse og mørke plater om hverandre. Det gjorde det nemlig på den ene Narvesen jeg var innom, og jeg tok først feil. Pakken har riktignok brunfarge i flere nyanser på sidene, et valg jeg forstår veldig godt, men kunne emballasjen vært gjort litt mer spennende? Eg berre undrar.
På den annen side ser jeg jo at de har endret farge på akkurat samme område som de gjorde med Kvikk Lunsj Blåbær i fjor sommer. Så det er vel en mal de følger borte hos Freia.

KvikkLunsj mørk ute

Jeg er veldig glad i Kvikk Lunsj. Det er den ultimate tursjokolade, ferdig snakka. Jeg har bare gode minner forbundet med den. Å ta med seg en annen sjokolade på tur, sommer som vinter, er tilnærmet utelukket. Jeg var derfor ganske så positivt innstilt da vi skulle ta en smak.
Og dere, dette smaker akkurat slik man tror det gjør. Kjeksen og den lyse massen innenfor sjokoladetrekket kjennes akkurat som hos originalen. Tommel opp. Men den mørke sjokoladen rundt… Hmm. Der ble det litt rart. Jeg forbinder ofte den mørke sjokoladen til Freia med kokesjokolade og det var samme inntrykk jeg satt igjen med her. Kokesjokolade med kjeks inni? Det harmonerte liksom ikke helt. Kan man bruke ordet mismatch, selv om totalen for så vidt smakte okay? Det var i alle fall det første som dukket opp i hodet mitt.

KvikkLunsj mørk åpnet

KvikkLunsj mørk delt opp

Mørk sjokolade er godt. Det er bare det at jeg foretrekker å nyte det hjemme til en nylaget kopp kaffe. Ikke sammen med innholdet i termosen når jeg er på tur. Da må jeg ha original-Kvikklunsjen. Mulig det har mest med vane å gjøre, men sånn er det nå en gang. For barna ble faktisk også smaken litt for sterk. De ble tørste og spurte om vi heller hadde med oss en vanlig pakke. Kanskje denne er ment å være en voksenvariant? Den kan funke som det. Smaken var grei den, det var bare ikke riktig sjokolade ute på tur for meg. Og det er bare på tur jeg spiser Kvikk Lunsj.

Som dere skjønner blir det ikke noe gjenkjøp av denne. Vi holder oss til originalen på kommende turer. Blir forresten spennende å se om det kommer enda en ny Kvikk Lunsj neste år? Hadde det f.eks. vært godt med en hvit variant?

Gjenkjøp: Nei

 

5 thoughts on “Kvikk Lunsj mørk sjokolade fra Freia”

  1. Historikere hevder jo at den første Kvikklunsjen var av mørk sjokolade og at den ikke ble noen suksess. Ellers er det merkelig hvor mange som tror at dette er en “norsk” sjokolade, det er vel del dels blitt ved hjelp av markedsføring, men det er nå tross alt, som så mye annet, bare en kopi av en annen sjokolade oppfunnet et par år tidligere, nemlig Kit-Kat.

  2. Kvikk-Lunsj, den ultimate tursjokolade – enten undervegs eller i solveggen. Mer norsk kan en skitur eller annen friluftstur ikke bli. Så var det valget mellom lys og mørk sjokolade til Kvikk-Lunsjen. Den lyse er nok mer “lettspist”, kanskje henger det sammen med at dette er den sjokoladevarianten de fleste kjenner best til. Når jeg likevel hadde kjøpt inn et lager av den mørke – så var det fordi jeg både synes og innbiller meg at det er mer energi i den mørke sjokoladen. Den varer simpelthen lengre i munnen. Jeg tror ikke den blir en slager hos andre enn de av oss som alltid har en plate kokesjokolade og litt rosiner med på tur. Jeg liker denne mørke – og heldigvis slipper jeg å dele 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.