Grandiosa Fullgod

Selvfølgelig måtte jeg smake Grandiosa Fullgod. Som dagligvareblogger med en viss respekt for bransjen kan man ikke bare la en grandiosanyhet forbigå i stillhet. Det hadde vel nesten vært en fornærmelse mot et av våre mest kjente og kjære merkenavn. 😊🍕

Grandiosa Fullgod

Regner med at mange allerede har smakt denne nå, og vet at det skal være et litt sunnere Grandiosa-alternativ. Frossenpizza er vel uansett ikke ansett som en ordentlig middag, men med denne her kommer man kanskje noen hakk nærmere? Og sitter igjen med bittelitt bedre samvittighet? Eller ikke?

Grandiosa Fullgod baksiden

Grandiosa Fullgod er en porsjonspizza på 320 gram, så den er følgelig mindre enn den vanlige grandisen. Den skal inneholde max 600 kalorier og være naturlig rik på proteiner. Fint det, og så er den faktisk nøkkelhullmerket. Så vidt jeg vet kommer det nye krav til nøkkelhullsmerking fra 1. september og denne pizzaen skal da fortsatt tilfredsstille kravene for nøkkelhull på pizza. Må gi tommel opp for det altså.
Pizzaen har bunn av blant annet havrekli og fullkorn, den er toppet med kylling, grillede grønnsaker og lettere oster og den skal ha mindre enn ett gram salt pr 100 gram pizza.

Her ser dere den før steking…

Grandiosa Fullgod frossen

…og her er den etter vel ti minutter i ovnen. Egentlig ikke store forskjellen? Det duftet forresten veldig godt på kjøkkenet mens den stekte. En slags diskret, men fristende eim av krydder sivet ut i rommet.

Grandiosa Fullgod stekt

Så var det tid for smaking, og det første jeg må kommenter er bunnen. Den var ganske tynn, og smakte veldig godt! Mye bedre enn den mer anonyme, ordinære grandiosabunnen. Egentlig ikke så underlig. Jeg synes all bakst laget med litt grovere mel har mer og bedre smak enn det som utelukkende er bakt med siktet hvetemel. De burde lage flere grandiser med slik bunn! Det metter jo mer også.

Fyllet var så som så. Det var absolutt ikke noe galt. Både grønnsakene og kyllingfileten hadde fin smak og bra konsistens. Det var ikke for sterkt, selv om jeg kjente peppersmaken fra chilien ganske tydelig. Men det var noe som manglet. Jeg fikk ikke den gode følelse av å riktig kose meg med en pizza. Av å nyte en slice. Men jeg pleier ikke få så mye av den følelsen av vanlig Grandiosa heller altså.
Mye av grunnen tror jeg lå i den beskjedene ostemengden. Greit at ost ikke er slankemat, men når man her har valgt en lettere variant synes jeg de kunne spandert en halv neve mer. Så det dekket litt mer av sausen. Når jeg spiser pizza vil jeg helst ha lange osteråder. Det bidrar liksom til den ultimate pizzaopplevelsen, og det fikk jeg dessverre ikke her. Fikk mer følelsen av at jeg spiste noe annet med helt okay smak, men når man er innstilt på pizza blir man liksom litt skuffet allikevel.

Grandiosa Fullgod stykke

Ja, jeg synes dette var et fint tilskudd i frysedisken. Og all ære til grandiosafolkene som tar ansvar og gir oss en sunnere variant. Men vil vi ha det? Intensjonen er god, men jeg ser liksom for meg at de som er ordentlig opptatte av kosthold og helse heller styrer unna frossenpizza? Og jeg har litt vondt for å tro at tenåringene og studentene som spiser grandis flere ganger i uka kommer til å velge denne fremfor den klassiske originalen. Og hvis eventuelt mammaene deres handler inn denne varianten, blir den da spist? Eller blir den liggende i fryser’n? Jeg vet virkelig ikke.
Er veldig spent på om den overlever. Hva tror dere??

Gjenkjøp: Veldig usikker

 

10 thoughts on “Grandiosa Fullgod”

  1. Jeg syntes denne var riktig god, men enig med deg ang. ost. Spist den to ganger nå og andre gangen rev jeg ekstra ost oppå

    1. Nettopp! Det tenkte jeg også på å gjøre.
      Om jeg kjøper den igjen må den nok pimpes litt ja. 🙂

  2. Har også spist den, og for meg som er opptatt av å spise sunt, med minst mulig mettet fett, var denne midt i blinken. Men nå er jeg ikke så vant til å spise kjøpepizza…….

    Har du forresten testet knekkepizza?

  3. Spennende den der, har ikke smakt enda. Men liker tanken på grovere bunn, helt enig i at det smaker mer med noe grovt i, og den orginale bunnen til grandiosa er ikke mye å skryte av nei. Så pimpet med ost ja, absolutt bra. For det er jo derfor vi spiser pizza, er det ikke, for den smeltede osten og de lange ostetrådene, 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.