Spekesnacks fra Grilstad

For en stund siden heiv jeg meg på en liten trekning Grilstad hadde på Instagram, og jammen var jeg så heldig å få tilsendt ei pakke med de nye Spekesnacksene deres i posten. Juhuu, det passet jo helt perfekt. Og siden jeg nå har spist og smakt dem over en lengre periode tenkte jeg at jeg likegodt kunne lage en rask liten bloggpost om dem. Og nei, jeg må for ordens skyld ta med at det ikke var noe forutsetning for å bli trukket ut at man skulle blogge om dem. Hvem som helst kunne være med i trekningen. Men et slikt innlegg passer jo unektelig greit inn med konseptet mitt.

Grilstad spekesnacks alle sammen

Grilstad har altså kommet med en liten produktserie med fire forskjellige spekesnacks, og jeg har sett dem i flere butikker siden påsketider. Hver snack er på 40 gram, og de har ulike smaker med varierende styrke. Fint det, så kan de nytes av både de med sart gane og de som jafser i seg det meste uten å rynke på nesa. Jeg har faktisk prøvd dem ut i litt ulike settinger, og tenkte å komme med litt svært subjektiv synsing om hver smak. He-he, de gjorde seg forresten godt på dugnad tidligere i vår.

Grillstad Dugnads

Hvitløk Snack
Det sto på pakningen at denne skulle være mild, og det stemmer. Til å begynne med kjente jeg bare smaken av snill, trygg spekepølse og begynte å lure på om de hadde glemt å tilsette hvitløk. Men neida, kan love at hvitløken er der. En liten stund etter at snacken var åpnet bredte nemlig den karakteristiske velkjente eimen seg ut fra pakningen. Men det smakte ikke så mye hvitløk. Helt greit det, og jeg må nok si at dette var den snilleste av alle variantene. Ei på jobben som i utgangspunktet ikke er så glad i slik spekesnacks likte også denne – siden den ikke var “for pølsete”. Altså er den fin for nybegynnere. Og det går altså også strålende å nyte den hjemme, – ikke bare som turproviant som Grilstad foreslår. 🙂

Grilstad hvitløksnack

HvitløkSnack i skål

Grilstad hvitløksnack i skål

Pepper Snack
Det står jo mild på denne også, og det er jeg enig i. Samtidig er ikke pepper en mild smak i seg selv, så selv om de har vært ganske varsomme med drysset sitt, og antagelig valgt en svak peppersort, river den litt mer i halsen enn den med hvitløk gjorde. Smaken satt også mer i på siden av tungen etterpå syntes jeg, men den var slett ikke ubehagelig sterk. Man kan faktisk se de små svarte pepperprikkene gjennom skinnet på snacken. I påsken skar vi opp en slik og satte frem i en liten kopp på bordet, og to av de største barna mente den var helt grei. De minste syntes den var “for sterk i halsen”. Dette var nok den jeg syntes var best å bare sitte og gnaske på foran TV’n. Det er sikker mange som foretrekker slike sammen med øl, men jeg kan love at den gjør seg ypperlig sammen med Pepsi Max også. 😉

Grilstad Peppersnacks

Pepperoni Snack
Denne sto det ekstra sterk på, og man tenger ikke store biten før man kjenner at det river litt mer i denne her. Jeg delte opp en stick for å bruke den som topping på pizza, men fant ut at jeg bare turte strø bitene over halve pizza’n. Barnedelen fikk heller skinke. Den er ikke så sterk som Georgs magisk medisin, det begynte altså ikke ryke ut av munnen når man spiste den, men den inneholder nok krydder til at det kjennes. Men den var fortsatt ganske god – bare man ikke tar for digre biter av gangen. Uansett greit å ha rikelig med drikke i nærheten.

Grilstad Pepperoni snacks

Se her, den egner seg som kontorsnack også 🙂

Grilstad PepperoniSnack på kontoret

Chili Snack
Denne siste som heter Chili Snack likte jeg ikke. Den smakte selvfølgelig chili, men alt, alt for mye for ei krydderpingle som meg. Syne det var rart at denne bare hadde teksten sterk, når det sto ekstra sterk på Pepperonien, men det er mulig jeg bare ikke liker chilismaken og at det var det som gjorde at den kjentes verre ut i munnen. Jeg ga gladelig bort de to siste snackene jeg hadde til en venn, og han spiste uten å rynke brynene en millimeter. Hjelp! Jaja, vi har tydeligvis veldig ulik grense for hva vi tåler av kvasse smaker og det er unektelige fint at det finnes alternativer med ulik styrke.

Grilstad Chili Snacks

Veldig moro å prøve disse her, og jeg må gi Grilstad skryt for de klare, fine fargene de har brukt på emballasjeteksten. Hvis de kommer på en femte smak etter hvert kan jo den få gul skrift? Lurer forresten på hva den skulle smakt? 😀

Gjenkjøp: Ja og nei

 

4 thoughts on “Spekesnacks fra Grilstad”

    1. Ha-ha, ja det er det sikker. Det hadde vært digg!
      Og moro at noen flere likte chilivarianten – selv om den var alt for sterk for meg.

  1. Hei.
    Jeg finner ingen side, der jeg kan kommentere andre spekeprodukter fra Grillstad.

    Vi har i flere år kjøpt Stransaskinke, som vi liker godt, og har gode smaksopplevelser med.

    Vi kjøpte derfor en pakke nå på nyåret, merket : 11.06.17.
    Skuffelsen Hos oss var stor, da denne spekeskinken , var bløt og seig.
    Virket som den var alt for dårlig speket, og sendt ut fra fabrikken alt for tidlig. For og lage en god spekeskinke, må den lagres godt , før den kan selges som en god vare.

    For oss vil derfor valget falle på Serano eller Parmaskinke i framtiden.
    Synd, for vi ville jo helst hatt norske varer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.