Smørbukk kuler fra Nidar

På onsdag fant vi en liten pose med Smørbukk i kuleform på Meny.

Smørbukkuler i butikken

Må si jeg synes dette var en artig nyhet. Morsom og uventet. Når man er en dagligvarenerd som meg er det ingenting som slår følelsen av å plutselig oppdage nyheter i butikken, og da spesielt nyheter det ikke har blitt hintet om i forkant av produktslipp. Og på onsdag fikk vi et slikt lite øyeblikk på Meny på Bærums verk. Kjøpte så klart en pose – den kosta 30 kr. Er det forresten bare jeg som synes det er litt mye? Hm, egentlig er det vel ikke så spesielt. Snop er rådyrt.

Smørbukkkuler

Her har vi altså en pose med mange små karamellkuler, overtrukket med lys melkesjokolade. Ikke noe hokus pokus, ingen overraskelser. Og smaken er akkurat slik man tror den er. Det smaker bare Smørbukk med sjokolade. Ikke noe annet. Liker man Smørbukk i utgangspunktet vil man helt sikkert synes dette er en god nyhet, gjør man ikke, uteblir begeistringen. Og det gjorde den hos meg. Forklaringen er dog enkel, jeg er ikke spesielt glad i Smørbukk og kjøper det tilnærmet aldri. Men det er ikke noe galt med produktet av den grunn. Synes forresten kulene minnet ganske mye om Toffin.

Selv om ikke smaken traff meg helt, likte jeg størrelsen pr enhet ganske godt. Kulene er små og snertne, og faller de i smak er det sikkert digg å ta to-tre i munnen samtidig. Konsistensen var forresten litt pussig. Noen av kulene var så smørmjuke at tennene nærmest gled igjennom, og kulen smeltet i munnen, mens andre var så harde at man kunne bite tvers over uten at kulen ble det minste sammenpresset eller mistet form. Snodig. Må si de mjuke var best ja.

Smørbukkkuler i hånden

Det kan godt hende dette er en nyhet folk liker, og den gjør seg sikkert fint i godterihylla sammen med Smashkulene og Crispokulene Nidar kom med i høst. Er forresten veldig spent på neste kulelansering. -Hvis det kommer noen. Hva blir det tro? Moro å leke med tanken. Hadde det kanskje vært godt med Bamsemumskuler? Mumsekuler kunne de hett. De hadde jeg kjøpt. Eller hva med Troikakuer? Kanskje litt vanskelig å få til?

Smørbukkkuler på duken

Hang meg bitte litt opp i at navnet på disse var litt knotete. Skjønner så klart at de må hete Smørbukk Kuler, men det var ingen schwung over det. Tre K’er etter hverandre klinger ikke så fint. Det ble litt tungt. Vel, navnet skjemmer ingen og disse kulene er det sikkert mange som vil like. Jeg tar med resten av mine på jobben.

Gjenkjøp: Nei

18 thoughts on “Smørbukk kuler fra Nidar”

  1. Sikkert kjekt å ha når man er på farta, eller kanskje noe man kan putte i muffinser eller som kakepynt (?) Uansett så tror jeg ikke markedet er nok interessert i dette produktet, så det forsvinner vel etter hvert. Neste kulelansering blir kanskje noe Kindermaxi / Stratos Melky. Den kombinasjonen tror jeg kan selge i hvilken som helst form 😉 Som du sier er det vanskelig med Troika, men den ideen med gele og marsipan synes jeg ikke er dum, heller…

  2. Enig i at navnet var litt keitete. Etter min mening kunne de kalt produktet “Kulere Smørbukk”. Da hadde det blitt et ordspill på at de her kom med en kulere variant av Smørbukk, og altså i form av kuler…

    Kanskje jeg burde søke jobb i PR-avdelingen til Nidar 🙂

  3. Smørbukk er godt! Lenge siden jeg har lagt merke til dem i butikken. Dette pussige fenomenet med at noen biter er seige og andre mer fudge-aktig er en særegenhet, også i det originale produktet og på de som hadde sjokolade utenpå seg. Er helt enig i at de myke er best. Festkaramell er helt myk-sikker, så det er også en favoritt. Så kulene i butikken i dag, men ble ikke handel, angrer litt.. .:-)

  4. Tips: Kjøpte (og smakte) akkurat Hoff søtpotetfries i frysedisken på Prix St. Hanshaugen. De var utrolig gode! Stekte dem i 20-23 min på varmluft, og da ble de langt bedre enn jeg har fått servert på restaurant. Og faktisk også bedre enn vanlige fries. Bør testes! 🙂

  5. Jeg har forresten kommet over flere nye brusnyheter i Narvesen sin app for mobil. Blant annet skal det komme en Starbucks Americano, en Farris Bris med Appelsin & Grapefrukt, en Imsdal Iste med Sitrus samt en ny Tine Iskaffe kalt Latte Rio. Red Bull har også en Summer edition m/Kiwi.

  6. Hyggelig å kunne tipse. Som sagt, har bare sett det i app, så ikke alle Narvesen som fører disse varene ennå, men jeg antar det kommer ut i butikken. Noen andre som kan bekrefte dette?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.