Håndlaget Kalkunfilet naturell fra Finsbråten

Da blir det en liten påleggsnotis her. Er ikke så ofte jeg skriver om kjøttpålegg lengre, men siden jeg i det siste har smakt litt av pølsene fra Finsbråten, fant jeg ut at jeg gjerne kunne spise noe av pålegget deres også. Og for litt siden hadde vi denne pakken her i kjøleskapet; Håndlaget Kalkunfilet naturell.

Kalkunfilet fra Finsbråten i pakke

Jeg vet forresten ikke hvor ny denne pakken er. Kom den nå i vinter, eller er det bare jeg som ikke har tenkt over den før? Vel, jeg syntes i alle fall det var et veldig rent pålegg. Om man kan kalle det det. Selv om det skal være håndlaget. Lurer forresten på hvordan man lager kjøttpålegg for hånd, og hvor mye håndlaget det er.

Kjøttet kjentes kanskje litt tørt i konsistensen, men det er vel bare en indikasjon om at det ikke er spekket med tilsatt fett som gjør det mer glatt og glinsende. Og det smakte absolutt helt okay, selv om det ikke var så fett.

Kalkunfilet lange skiver

Men det jeg egentlig mente å trekke fram i denne posten, var fasongen på sneiene. Det kommer ikke godt nok fram på bildet her, men de er litt lengre enn en gjennomsnittlig skinkeskive. Liker så godt slikt pålegg der formen er avlang. Ikke en liten firkant eller en rund snei som uansett er for liten til ei vanlig brødskive. OK, disse sirklene og firkantene passer supert på en ciabatta eller et lite rundstykke, men vi spiser da mest brødskiver her i landet, gjør vi ikke? Og de er ofte litt mer avlange i formen. Høh, kanskje litt dumt at jeg akkurat på dette bildet spiste ciabatta… Men dere kan jo evt prøve på ei brødskive sjøl.

Kalkunfilet på skiva

Okay påleggspakke dette her. Og det er jo ikke akkurat noen ulempe at kjøttet er så magert.
Vi likte disse her vi, kjøper dem gjerne igjen.

Gjenkjøp: Ja

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.