Filodeigpai Ost & Skinke fra Stabburet

Etter å ha spist taco hver fredag i det uendelige snek jeg meg unna akkurat i dag. Barna fikk så klart den obligatoriske oppdekkingen, mens jeg heller prøvde en nyhet som kom i februar. Her er den; Filodeigpai med skinke, ost og cherrytomater fra Stabburet.

Filodeigpai med ost og skinke i esken sin

Likte at emballasjen var så lett å åpne.

Filodeigpai med ost og skinke åpnet

Paien skal steke i 20-25 minutter og så er den fiks ferdig. Det står bak på esken at den er perfekt sammen med bladsalat, sukkererter og vårløk, og det stemmer helt sikkert. Innholdet i grønnsakskuffen min var imidlertid heller vissent og stusselig i dag, ergo ikke mye å lage en frisk og spenstig salat av der. Dessverre
Men jeg hadde timian – min yndlingsurt. Og det passet helt supert ved siden av. Jeg skar av en passelig kvast.

Filodeigpai med ost og skinke baksiden

Siden dette er en filodeigpai har den ganske annerledes bunn enn de klassiske paiene fra Stabburet. Filodeig er nesten som tynne ark av deig som ligger lagvis oppå hverandre og de danner en knasende og fast ramme for paifyllet. Smak er det imidlertid ikke så mye av i en slik bunn. Den kan ikke inneholde så mye annet enn mel og vann. Jeg synes nesten den minnet om Kapteinkjeks. Og litt som slike små paier man kan kjøpe over disk i utvalgte storkiosker. I små, avlange papirposer. Skjønner dere hva jeg mener? Bunnen funker bra den altså, selv om smaksopplevelsen er relativt dempet.

Filodeigpai med ost og skinke

Fyllet her er også annerledes enn man er vant til. Det er ikke noe eggestand å spore, i steden er det brukt en blanding av crème fraîche, tyrkisk yoghurt og parmesan. Og kokken har fått til en ordentlig fin konsistens på blandingen. Luftig, lett og nesten kremet. Det er litt snodig, men konsistensen (ikke smaken) minnet meg litt om slik lett melkekrem som er inni sjokoladeegg. Komisk.

På toppen ligger det som dere ser skinke, biter av cherrytomat og hvitost. Det kunne gjerne vært noen flere skinkebiter hist og her, men det er sikkert et kostnadsspørsmål. Smaken var i hvertfall god, både på skinke, tomater og det hvite fyllet rundt, og selv om konsistensen kjentes ganske lett, var smaken mer fyldig. Heldigvis uten å kjennes direkte tykk eller kvalmende. Jeg fikk også følelsen av å sitte igjen med et litt syrlig preg i munnen mellom hver munnfull. Egentlig ikke så rart med tanke på bestanddelene i fyllet.

Filodeigpai med ost og skinke delt

Den var god denne her altså, absolutt, allikevel satt jeg igjen med et litt ubestemmelig inntrykk etter å ha spist opp alt. Jeg ble ikke ubehagelig stabba eller stinn, heller lett mett på en god måte, men det var akkurat som om jeg ikke var helt tilfreds for det. Vet ikke hvorfor. Var det noe som manglet?
Er litt tvilende til gjenkjøp akkurat nå, men det kan godt hende jeg ombestemmer meg.

Gjenkjøp: Tviler

 

4 thoughts on “Filodeigpai Ost & Skinke fra Stabburet”

  1. Jeg har prøvd denne to ganger. Jeg synes denne er ganske god, men manglet kanskje litt piff? For meg ble det ihvertfall gjenkjøp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.