Zorba The Dancing Greek stekepølser fra Finsbråten

Det er ikke så ofte jeg tester og skriver om pølser her på bloggen, men det skal jeg gjøre nå. De hadde jo fått inn massevis av pølser med artige navn på Meny på CC Vest, og vi har smakt på en stekepølse fra Finsbråten som heter Zorba The Dancing Greek.

Zorbapølser fra Finsbråten

Zorbapølser

Dette er altså greskinspirerte lammepølser laget av 80% lammekjøtt, og de har blant annet smak fra urter, fetaost og oliven. Synes det var en veldig fristende kombinasjon. -Sjøl om vi fortsatt bare er i mars måned. Den første tanken som slo meg var at denne pølsen egentlig kommer en del år for seint. Den burde jo blitt lansert da Mamma Mia-feberen herjet som verst og folk drømte om å flytte til en idyllisk gresk øy og bare synge og danse. Uansett var Zorbanavnet veldig sommerlig, så jeg gjetter at dette blir en grillslager når det blir litt varmere i været.

Zorbapølser fra Finsbråten åpnet

Det luktet veldig tydelig pølse da jeg åpnet pakken. Og da mener jeg ikke slik som disse svært vennlige bursdagspølsene med forsiktig smak, men krydret og karakteristisk. På pakken frarådes man å snitte i pølsene før de stekes, men jeg skar opp en allikevel for å se hvordan den så ut inni. -Og for å snike meg til en smak. Synes kalde pølser er sååå godt! Nesten bedre enn stekt. Og jepp, det smakte veldig lovende. Krydret og voksent, så jeg gjettet at den ville smake enda mer etter steking.

Zorbapølser fra Finsbråten rå

Jeg velger forresten å tro at alt det hvite her er fetaost, ikke fett. Altså kan vi vel kalle dette en litt avansert ostepølse?

Pølsene skulle faktisk ha 15-20 minutter steking/grilling på medium varme, og deretter ligge i 5 min før man åt. Ganske lang tilberedningstid til pølser å være, men jeg skjønner jo at de skal hvile inne i sitt gode skinn slik at den innkapslede smaken setter seg.

Zorbapølser fra Finsbråten i steikepanna

Så var det klart for middag, og både jeg og eldstejenta syntes disse var gode. Lillemor mente det ble for sterkt. Det smakte på en måte litt utenlandsk, -åpenbart gresk, ganske urtete og veldig sommerlig. Altså skilte ikke smaken seg noe særlig fra duften jeg kjente før steking. Men ja, totalinntrykket var sterkere etter steking enn før. Likte at det var såpass mye smak uten at det kjentes for salt. Leste bakpå pakken at det også er brukt en marinade med rødvin og hvitløk og jeg gjetter at det er den som gir den voksne delen av smaken. Konsistensen var fast og ganske kompakt og jeg syntes pølsene mettet forbausende bra. Jeg hadde stekt fire stykker og det var alt for mye mat til oss tre.

Zorbapølser fra Finsbråten på middagsbordet

Zorba

Artig produkt dette her, og jeg kan fint kjøpe dem igjen når det blir grillsesong. Tror nok også jeg må smake noen av de andre artige pølsevarianten med smak fra hele verden som lå sammen med disse i butikken.

Gjenkjøp: Ja

 

4 thoughts on “Zorba The Dancing Greek stekepølser fra Finsbråten”

  1. Jeg oppdaget også disse pølsene i butikken, men fikk heller fornemmelser til chorizo enn middagspølser. Tenker de er ypperlige i ting som risotto, gryter eller tilbehør til supper. Kanskje oppå en pizza for å gjøre den spennende? Her er det sikkert mange valgmuligheter. Synd tilberedningen er litt lang, men er sikkert noe med saftighet å gjøre, og som med mye annen middag; jo lenger du tilbereder, jo bedre.

    God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.