Kornmo Bakte Knekkebrød Urter & Havsalt

Har dere sett de nye lekre pakkene med Kornmo Bakte Knekkebrød i butikken? De er så lyseblå og fine.
Det har faktisk kommet to sorter, og jeg har testet den med smak av urter og havsalt.

Kornmo med urter og havsalt

Pakken inneholder ti knekkebrød og det første jeg tenkte da jeg åpnet cellofanen og snuste inn, var at her var det urter ja. Uten tvil. Det luktet også litt frø og vanlig knekkebrødaktig, og jeg var spent på å kjenne hvor grove disse var å spise. Jeg synes det finnes mange gode varianter av denne typen knekkebrød, men noen blir faktisk i grøvste laget for meg. De skygger jeg unna. Det er både tidsriktig og flott at maten er sunn og næringsrik, med massevis av gryn og frø, med når det kjennes som om man spiser fuglemat med sement som bindemiddel forsvinner matgleden. Og det vil vi jo ikke ha noe av. Men ingen fare, her var både smak og konsistens på stell.

Kornmo med urter og havsalt pakken

Det første jeg kjente var havsaltet fra undersiden av knekkebrødet. Når jeg så hadde tatt en bit og tygget litt, kom urtesmaken fram. Den var ganske diskret sammenlignet med smaken av alle frøene, men var allikevel tydelig og kunne kjennes gjennom pålegget. Synes den passet fint sammen med havsaltet. Jeg satt også igjen med en ettersmak av urter da jeg var ferdig med å spise. Den var heldigvis ikke irriterende, bare behagelig og på en måte litt frisk. Kan man si frisk om urter?

Konsistensen var ikke så voldsom som jeg hadde trodd. Knekkebrødene var ganske lette å både brekke og bite over. Jeg ble heller ikke sår i munnen eller ganen av å tygge dem. Heldigvis. Jeg likte disse her jeg, og de mettet også ganske bra. Siden jeg har et rykte som potetgullspiser å ivareta var jeg litt usikker på om jeg skulle innrømme det, men jeg har faktisk sittet og gnasket på noen slike uten pålegg noen kvelder her. Forbausende nok har jeg fått lyst på en liten bit til og en til. Tror det sier det meste om disse knekkebrødene.

Kornmo med urter og havsalt med pålegg

Og se her, man får oppskriften på baksiden av pakken! Utrolig snilt av Kornmobakeren å dele hemmeligheten sin med oss. Så da er det fritt fram for alle med massevis av husmorære, bakelyst og tid å forsøke seg på sine egne knekkebrød.

Kornmo med urter og havsalt baksiden

For meg har Kornmo alltid vært synonymt med havrekjeks. Hodet mitt må derfor gjøre en liten omstillingsjobb for å bli fortrolig med at navnet også kan tilhøre knekkebrød. Skal nok venne meg til det etter hvert.

Gjenkjøp: Ja

 

2 thoughts on “Kornmo Bakte Knekkebrød Urter & Havsalt”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.