Herkules Prim fra Synnøve Finden

Da var de på tide med en liten påleggspost, og denne gangen skal det handle om prim. Og ikke hvilken som helst type prim, men Herkules Prim fra Synnøve Finden. De kom jo med Herkules yoghurt til forrige slipp, og nå har jeg sett at de i tillegg til dette primet også har kommet med en boks frokostblanding. Alltid stas med nye serier.

Herkules Prim

Siden jeg oppfatter dette som et produkt rettet mot barn, har jeg latt en glad og svært engasjert 4-åring jeg kjenner hjelpe meg litt med testingen. Synes det blir litt snevert at jeg som voksen skal uttale meg alene om slike barneprodukter.

Vi var enige om at boksen hadde veldig fint design, og på folien under lokket var det litt info til de voksne. Teksten forteller at Herkules prim inneholder mange gunstige næringsstoffer, blant annet kalsium, fosfor, jern og jod.

Herkules uten lokk

Det første jeg må kommenterer er at boksen scorer høyt på at lille Herkules flekser bicepsen sin. Vi trekker selvfølgelig slutningen at man blir råsterk og får masse muskler av å spise dette primet, og det skiftet fort navn til “primen man får muskler av”.

Herkules Prim smøres på

Innholdet lukter og ser ut som helt vanlig prim. Tror ikke jeg hadde klart å skille det fra annet prim bare ved å kaste et blikk på innholdet. Konsistensen kjennes kanskje litt tynnere enn man er vant til? Det var uansett lett og fint å smøre utover. Så var det bare å smake, og dette kjentes da virkelig som ganske så vanlig prim. Smaken var mild og fin, og min svært engasjerte medtester sa det var godt. Han ville gjerne ha ei skive til.

Herkules prim på skiva

Herkules spises

Det er ikke så mye mer å fortelle, prim er prim. Tror jeg bare konkluderer med at det smakte godt, men ikke revolusjonerende på noe vis. Jeg hadde nok ikke klart å kjenne forskjell på dette og annet prim i en blindtest. Det blir uansett gjenkjøp siden man får så store muskler av det. Og så tenker jeg det er et fint alternativ til andre søte pålegssorter, siden det i følge hjemmesiden til Synnøve Finden ikke inneholder mer enn 5,5 % fett. Det skulle faktisk ikke forundre meg om Herkulesprimet er kommet for å bli. Artig nytt produkt.

Gjenkjøp: Ja

 

8 thoughts on “Herkules Prim fra Synnøve Finden”

  1. Tine hadde vel også en variant for barn i sin tid – klarer ikke å komme på navnet, men den var litt mer karamellaktig i smaken og hadde litt mindre fett, mener jeg. Snakker nå om 80-tallet.

      1. Nå har jeg tenkt og tenkt og tenkt. Jeg lurer på om ikke produktet hadde navnet “Gem”, tror jeg må sjekke med TINE. Nå her jeg helt opphengt i navnet her.. 🙂

  2. Og jeg har rett og fikk et fyldig svar. Litt folkeopplysing her:

    “Takk for henvendelsen! Du har helt rett, Gem er i dag det samme produktet som TINE Lettere Prim. Gem var et barneprodukt, og dekoren på boksene var en rekke dyrefigurer med finurlige navn som bl.a Gunnar Gresshoppe. Gem var et landsdekkende produkt. Årsaken til navneendringen var at en markedsundersøkelse viste at Gem hadde en stor kundegruppe hos voksne personer. Derfor ønsket TINE at markedsføringen ikke skulle være så markert rettet mot barn, og endring ble til TINE Prim Lettere.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.