Vanilje Whoopie fra Drømmebakeriet

På min lille snuserunde på Meny i går fant jeg disse Whhoopies’ene fra Drømmebakeriet.
Så artig å se sånt i Norge.

Whoopies på Meny

De hadde tre ulike smaker og jeg måtte så klart kjøpe med meg en. Valgte lett den brune med vaniljefyll. Sjokoladekake med vaniljekrem er nemlig en av de mest optimale smakskombinasjonene jeg vet om. Jeg baker faktisk Opp-ned-kake uten nøttebunn noen ganger jeg, bare fordi jeg synes den brune kaken er så utrolig god sammen med den lyse vaniljekremen.

Whoopie vanilje hjemme

OK, hadde egentlig ikke tenkt å blogge om denne her. Bare snike den i meg i et ubevoktet øyeblikk midt mellom to måltider her hjemme. Men siden dere nå engang leser denne bloggen, og den faktisk handler om nyheter i butikken, fant jeg ut at jeg ikke kunne snyte dere for en liten beskrivelse. Selv om det innimellom er litt pes å måtte stoppe og ta bilder før man kan spise. Så da ble det noen raske bilder med mobilen da, før jeg kastet den i meg i store jafs.

Whoopie uten plast

Whoopies er små, mjuke kaker, egentlig i samme gate som cupcakes, men de består av to deler som ligger mot hverandre og så er det kremfyll i midten. Det ser ut som en liten kakebolle. Og jeg må si at jeg syntes dette var godt. Kjøpekaker i knitrende cellofan er slett ikke slik en sørgelig opplevelse som det var for 30 år siden. Denne lille lekkerbiskenen smakte som en vellykket, fersk ferdigkake. Litt sånn som ferdig innpakkede muffins man kan kjøpe i tilsvarende type pakning. Heldigvis var de små kakebunnene fine å bite igjennom og totalt frie for svampekonsistens og industripreg. -Selv om man fortsatt kjenner at det er ei kjøpekake. Kremen inni var deilig søt, og hadde ganske lik glatt konsistens som kremen man bruker oppå gulrotkaker. Den smakte vanilje ispedd litt melis, og jeg ble litt tørst av å spise den. Mengdeforholdet mellom kake og krem var forøvrig veldig bra tilpasset. Totalinntrykket ble derfor ikke for søtt og klissete. Tommel opp til Drømmebakeriet. Herlig navn på et bakeri by the way.

Whoopie delt i to

OK, man må nok like søte kaker i utgangspunktet for å nyte en slik Whoopie, men det er vi jo mange som gjør, sant? Min forsvant i noen store munnfuller, og jeg fikk lyst på en til. -Men jeg hadde bre kjøpt én da gitt.

Vet ikke hvor ofte jeg kommer til å kjøpe slike igjen, men om jeg går forbi en stabel, enten i butikken eller f.eks på en Narvesen eller tilsvarende skal det nok ikke mye til før jeg sniker en ned i handlekurven altså. God var det.

Gjenkjøp: Ja

 

2 thoughts on “Vanilje Whoopie fra Drømmebakeriet”

 1. Hei!

  Jeg måtte lete opp denne på bloggen din i dag fordi jeg har lett meg ihjel etter whoopies etter at jeg leste om de her. Jeg leser jo at du fant den på Meny. Har du sett den andre steder? Jeg har vært på forskjellige kiwi og rema, coop extra, coop marked, meny (oslo city så den er jo en liten meny men..), spar m.m. Ingen har de. Jeg begynner å bli helt desperat, jeg ser for meg at de kan være noe ala Ding Dongs som man får i USA, som jeg elsker. Men jeg lurte på hva de andre to smakene er også? Var det sjokoladekake m bringebærkrem den andre på bildet og så er d en til?
  Håper virkelig jeg kan få tak i disse snart!!

  Og så vil jeg nevne i forbifarten at du skal vite at i den store jungelen av blogger og lignende så er d bare din jeg leser faktisk og elsker det! Keep up the good work!

  1. Så rart du ikke finner dem. Jeg kjøpte på Meny på CC Vest og den er veldig stor, men de skal vel ha dem i andre butikker også? De finnes så vidt jeg vet også med bringebærkrem, sjokoladekrem og pasjonsfrukt tror jeg. Her er link til nettsiden; kan jo hende det er noe info om utsalgssteder?
   http://drommebakeriet.no/
   Og tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Ja, prøver å holde trykket oppe, det er jo veldig moro når man har funnet sin egen lille nisje. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.