Bringebærsyltetøy med 70% bær fra Nora

I går så jeg at de hadde fått inn den nye syltetøyserien fra Nora i butikken. Den med 70% bær.
De sto i kjøledisken ved siden baconet på Coop. Litt uvant plassering må jeg si.

Bringebærsyltetøy 70% mer bær på Coop

Jeg har vært litt spent på dette syltetøyet. Nå er det ikke så veldig ofte jeg handler inn syltetøy, men de gangene jeg kjøper velger jeg helst boksene med rørt syltetøy som står i frysedisken. Synes det er fantastisk friskt og godt, men ulempen der er holdbarheten. Etter at det er opptint og boksen er åpnet har man ikke så mange dager på seg på å få spiste det opp. Håpet derfor virkelig dette kunne være et reelt alternativ på smak, selv om det ikke er rørt.

Bringebærsyltetøy på benken

Nå vet faktisk ikke jeg hvor mange prosent bær annet syltetøy inneholder, men siden det understrekes at det er 70% bær i dette her, antar jeg så klart at det er bra. Videre skal syltetøyet være skånsomt behandlet (hva nå enn som ligger i det) og stå i kjøledisken for å bevare den friske, nylagde smaken.

Og folkens, dette innfridde! Syntes det var ordentlig godt til å være kjøpesyltetøy. Og det til tross for at det ikke er rørt frysetøy. Det smakte deilig og friskt, og selv om jeg ikke på noen måte vil karakteriserte det som surt, kjente jeg tydelig den fine lille syrligheten fra bringebærene. Den naturlige smaken var med andre ord ikke drukna i sukker. Her snakker vi rett og slett kvalitetssyltetøy.

Man kan nesten se på fargen at det er friskt. Ikke noe ihjælkokt, grautete mos med gråskjær her nei.

Bringebærsyltetøy åpnet

Og så var det emballasjen. Så lett og søt. Jeg likte at krukken var laget av en slags hardplast istedenfor glass. Da ble den ikke så tung å bære. Til info er det 280 gram i krukken og jeg mener prisen var rundt 45 kroner på Coop. Jeg pleier vanligvis ikke kommentere noe særlig rundt pris her på bloggen, da kunne jeg jo bare satt meg ned og klaget i tilnærmet hvert eneste innlegg, men jeg synes det er en smådrøy pris for syltetøy. Men, siden dette er holdbart i 3 uker etter åpning, -noe som fint gjør at man rekker å spise det opp før det blir for gammelt, og det smaker så godt som det gjør, tror jeg ikke prisen vil skremme folk fra å kjøpe. Har vel også inntrykk av at mange aksepterer å betale litt ekstra for mer naturlige produkter.

Nå var egentlig planen å ta bilde av en delikat pannekakebit på gaffelen, der man tydelig kunne se syltetøyet piple litt ut, og poste det til slutt her i innlegget, men det utgikk visst. Jeg smakte, ble begeistret, og fortsatte å spise. Null og niks mer fotografering. Tok dette her før jeg tok den første smaken, det får duge som siste illustrasjon. 🙂

Bringebærsyltetøy på pannekaka

Gjenkjøp: Ja

 

6 thoughts on “Bringebærsyltetøy med 70% bær fra Nora”

  1. Dette gleder jeg meg til å smake. Liker veldig godt designet, og fint at det er en plastkrukke, det visste jeg ikke. 🙂 Og ja, 70% bær er veldig bra. De fleste billigste inneholder bare 40 %.

  2. Vedrørende pris. Har du sjekket prisen på en pose påskemarsipan fra Nidar?
    Jeg kjøper alltid en sånn pose, hver jul og påske, fordi jeg liker så godt de fem rene sjokoladene oppi der. Marsipan liker jeg ikke. Men har aldri sjekket prisen før. 67 kroner på Kiwi. For 180 gram!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.