Stabbur-Makrell med pepper

Da var det hverdag igjen, og i kjent januarånd er det vel bare å legge vekk majones, fete oster og syltetøy, og finne fram litt mer hverdagslige påleggsalternativer. For meg er et av dem makrell i tomat og i julen smakte jeg den nyeste varianten av Stabbur-Makrell. (Næringsinnhold her.) Den kom i butikken høst og er faktisk tilsatt pepper. Slik ser den ut:

Stabburmakrell med pepper

Artig variant av pålegget egentlig, og man skjønner tankegangen bak ideen. Jeg har flere ganger i lunsjen sett folk som smører makrell på skiva, for deretter å påføre et lett dryss med pepper. Jeg er dog ikke en av dem. – Men jeg liker makrell.

Som alltid måtte boksen åpnes med varsomhet. Det finnes vel knapt noe mer irriterenede enn å få makrellsprut over hele genseren? Det tryggeste synes jeg er å holde boksen nedi vasken mens jeg drar av lokket. Skulle så ønske man fant en annen form for emballasje til slikt pålegg.

Stabburmakrell med pepper åpnet

StabburMakrell med pepper close up

Konsistensen på denne var identisk med den vanlige i stor, gul boks. Den luktet også helt vanlig, men utseende skilte seg bittelitt ut. Her ser man nemlig små pepperkorn med det blotte øye. De er jevnt fordelt utover hele boksen og før jeg smakte var jeg i hvertfall positiv. Det så ut til at jeg skulle få det jeg var lovet. Og det stemte. Her kjenner man tydelig pepperinnslag fra første munnfull. Smaken var på en måte varmere enn den ordinære makrellen. Den er ikke så sterk at den brenner i ganen, men det er ingen tvil om at den river litt mer enn originalen. Samtidig slår ikke krydderet i hjel fiskesmaken. Man kjenner fortsatt masse makrell i tomat. Synes også det var en klar ettersmak av pepper, og den satt i lengre enn den generelle fiskeånden som man alltid må slite med etter et makrellmåltid.

Stabburmakrell med pepper på rundstykke

Oppsummert var denne helt okay. Den er absolutt etanes, men jeg synes ikke den var bedre enn ordinær makrell i tomat. Antagelig fordi jeg ikke er så begeistra for pepperdominans generelt sett. Er man derimot en stor pepperfan er dette sikkert en vinner. Jeg har bare sett den på Coop, og siden det nå er en Coopbutikk på bortimot hvert eneste gatehjørne, skulle det vel ikke være noe problem å få tak den. 🙂
Jeg er litt usikker på om jeg kjøper den igjen.

Gjenkjøp: Kanskje

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.