Fruktsnøre med jordbær og eple fra Kiddylicious

I dag tenkte jeg faktisk at jeg skulle komme med et tips til dere som har små barn. Har dere sett de ulike posene med fruktsnacks fra Kiddylicious? De står sammen med barnematen i butikken, og på Meny hadde de mange ulike varianter. Vi har nå testet Fruktsnøre med smak av jordbær og eple.

Kiddy

Disse små posene er ment å fungere som en sunn liten fruktsnacks til våre søte små. Produktene lages ved hjelp av en ny matteknologi, ved at fruktpureer og fruktjuice blir blandet sammen, for deretter å gjennomgå en ultrarask konsentratprosess. Dette skal sikre at produktene beholder både naturlig fruktsmak og farge. Jeg fant en hjemmeside med info her, samt en norsk facebookside her.

Snørene kommer i to smaker; Jordbær og eple. Og så søte poser da. Både designmessig og med tanke på den vesle størrelsen. 🙂
Jeg allierte meg med en 3-åring, en 5-åring og en 6-åring, og så smakte vi litt alle sammen som dessert etter middag. Fant ut at det ikke hadde blitt helt troverdig om jeg som har passert 40 satt og spiste dem alene.

Kiddylicious snører posen

Kiddylicious snører grønn

Jeg er ikke en sånn mamma som lager matpakker med figurformede små kunstverk, men jeg liker å sende med noe i tillegg til de vanlige brødskivene. Tenkte derfor at disse posene måtte passe ypperlig som det lille ekstra. Særlig hvis barnehagen skal på tur eller det er en spesiell anledning. Og skal de små ha disse posene i nista, er det viktig at de klarer å åpne pakningene selv. Jeg lot dem prøve…. og det var ikke noe problem. Ikke engang for 3-åringen. Så bra! Posene har et markert lite hakk øverst, så da var det bare å rive. Emballasjen lot seg lett spjære nedover.

Kiddylicious snører åpnes av S

Kiddylicious snører grønn åpnes av B

Fasongen her var artig. Det ser ut som små snører, eller små marker som 3-åringen så fornøyd utbrøt, og de er laget ved at blandingen etter konsentratprosessen blir rullet ut i en lang strimmel, og deretter kuttet opp.

Konsitensen er mjuk og fin og snørene er veldig lett å tygge. Samtidig syntes jeg de ga litt tyggemotstand, det var ikke slik at man bare kunne svelge unna uten å kjenne litt på bitene i munnen først. Fint!
Den med jordbær synes jeg minnet veldig om en slags mild, fruktig rosin i smaken. Den var overraskende god, og jeg tok meg automatisk i å forsyne meg med flere. Barna ble superbegeistret (jippi!) og minstemann ville helst stappe så mange han klarte i munnen på en gang. Alle tre mente at det smakte som frukt, men det var nok ikke så lett å identifisere at det var jordbær. Men noe med bær mente de to eldste skråsikkert at det var.

Kiddylicious snører åpnet

Kiddylicious snører åpnes av S

Det var lettere å kjenne at eplesnørene smakte eple. De var både syrlige og søte på en gang, og også de forbausende smaksrike og gode. De små mente det smakte som bringebær, yoghurt og blåbær, så jeg tror kanskje jeg må ta beskrivelsen deres med en liten klype salt. Men de var enige om at det var godt og da jeg spurte om dette var noe de kunne tenke seg å ha med i nista når det var turdag, var svaret enstemmig.

Kiddylicious snører grønn i barnehagehånd
Her ser dere eplevarianten.
Synes dette var en artig liten nyhet jeg. Så fint at noen tenker litt kreativt, og at det stadig utvikles nye teknologier for bevaring av det naturlige i det vi skal spise. Helt greit for meg å slippe en zillion E-stoffer i alt mulig. Må nesten ta med at disse snørene ikke er tilsatt konserveringsmiddel, de har ingen kunstige smaker eller farger, og de er ikke tilsatt sukker eller salt. Og så står det på de søte posene at snørene kan spises av barn fra 12 mnd og oppover.

Her blir det gjenkjøp, og jeg tror faktisk det blir gjenkjøp av begge smakene også.

Er det noen med barn der ute som har forsøkt disse her? Hva tenker dere? Let me know. 🙂

Gjenkjøp: Ja

 

17 thoughts on “Fruktsnøre med jordbær og eple fra Kiddylicious”

    1. Jo det er flott det. Vet ikke hvor gamle dine barn er, men innimellom spørres det jo om noe annet enn frukt, og da kan dette være er fint alternativ.

      1. Produkter som dette er kun i produksjon fordi noen tjener ufattelig med penger på å gjøre råvarer om til noe som smaker søtt/salt og har en stilig innpakning som de så reklamerer for nettopp slik at barna skal spørre etter “noe annet enn frukt”. Da er det vår jobb som foreldre å tilby dem gode råvarer istedenfor, eller vise dem hvordan man lager “noe annet” (http://m.eat-drink-love.com/wsq7o7j/articles/81191/Strawberry-Peach-Fruit-Leather), slik at vi ikke gjør dem til konsumenter fra første leveår…

  1. Jordbærsnørene var suksess hos vesla her (litt over halvannet år gammel). Sliter litt med å få tak i dem. De butikkene vi har i nærheten selger dem ikke, og jeg husker ikke hvor jeg fikk kjøpt dem første gang. Vesla har spist opp de posene jeg kjøpte da, og nå vil vi ha flere. Men etter å ha lest innlegget ditt, skal jeg prøve meg på nærmeste Meny. Visste ikke at de fantes i flere smaker, så det var godt nytt. Genialt med sunne saker som smaker godteri. 🙂

  2. Har en datter på 2 som har blitt helt avhengig av disse! Og fiskene i samme serie.. Mamma kan jeg få fisk? Er vanskelig å si nei da det ikke er usunt, men blir dyrt i lengden (hun har spist 4 pakker idag! ) er jo ikke store posene. Skulle ønske de kom i multipack etterhvert, større poser med et utvalg til litt rimeligere pris! Eller større pakker, her har de også blitt servert til andre barnebesøk, hadde vært greit å sette en skål på bordet..

  3. De andre posene med Smoothie biter minte meg om sånn grønn oasis man setter blomsterdekorasjoner i. Men de smakte godt, og falt i smak hos 4-åringen! Sunt lørdagsgodt! Prisen på 10,- posen var heller ikke avskrekkende. Tommel opp!

    1. Helt enig! Jeg tenkte akkurat det samme – oasis. 🙂 Det kommer innlegg om de også etter hvert tenker jeg. 🙂

  4. Alt fra Kiddylicius har hittil vært en stor hit hos ettåringen her i huset:) Og mor synes også de er ganske gode. *rødme*
    Dessverre er de ikke å få tak i her jeg bor, så vi hamstrer når vi er innom Meny et par timer unna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.