Surdeg Gourmet fra Wasa

Her forleden var jeg i selskap, og ble sittende på skrå ovenfor en dame jeg ikke hadde truffet før. Det viste seg at hun var lidenskapelig opptatt av surdeig, og fortalte engasjert om deigklumper, avleggere, gjærsopper og ikke minst påstått helsebringende effekt på magen. Alltid gøy å lære noe nytt.
Jeg har spist surdeigsbrød ved et par anledninger tidligere uten å tenke noe særlig over selve fremstillingsmetoden, og synes forsåvidt det smaker godt. Surdeigsknekkebrød hadde jeg imidlertid ikke smakt før. Men siden jeg nå fikk slik en grundig innføring i fenomenet bestemte jeg meg for å smake på knekkebrødet Surdeg Gourmet fra Wasa. Og ja, det skreves sånn på pakka. Det er ikke et nytt produkt nå, men det har fått ny pakning, og da kvalifiserer det fint for et blogginnlegg fra meg.

Surdeg Gourmet i butikk

Vi spiser mye knekkebrød her i huset, og det går for det meste i Frukost, Husman og min definitive favoritt RugSprø Original. Synes allikevel det er fint å variere med noen andre sorter innimellom. Dette her er i følge nettsiden til Wasa “et tynt og delikat rugknekkebrød med en rik og distinkt smak av surdeig”. Lovende det, selv om jeg i mitt stille sinn tenkte at denne surdeigen muligens er litt oppskrytt.

Surdeig Gourmet fra Wasa

Jeg ble faktisk litt overrasket over hvor tynne knekkebrødene var. Delikate? Ja det stemmer det. Tenker de helt klart kan settes fram på et ostefat uten å skjemme ut det andre kjeksene og brødsortene som evt. måtte ligge der. Den runde fasongen var imidlertid litt kronglete. Man må bryte av en passende bit, men har ikke helt kontroll på hvor knekket går eller akkurat hvor stor biten blir. Ingen big deal altså, men jeg foretrekker nok de som har ferdige porsjonsstørrelser.

Surdeig Gourmet fra Wasa åpnet

Konsistensen er knasende og sprø i munnen uten å være for hard. Jeg ble videre litt overrasket over hvor mye smak det faktisk var her. Når man først vet om det kjenner man lett igjen surdeigssmaken, og ellers smakte det bare veldig knekkebrød. Litt fyldig knekkebrød egentlig. Kjent og ganske forutsigbart. Det irriterte meg en smule at det noen steder var stekt så hardt at kantene smakte på grensen til litt svidd. Det forstyrret resten av inntrykket. Håper ikke det er representativt for alle pakker med slike knekkebrød, og at jeg bare hadde ørlite grann uflaks med akkurat noen av disse her.

Surdeg Gourmet med ost

Synes dette var et godt knekkebrød jeg, og har bestemt meg for å kjøpe det igjen når pakken er tom. Har også skjønt at surdeig  er noe vi kommer til å se mer av i tiden som kommer – synes derfor det er bra at smaken er okay.

Noen andre som liker dette her? Hva tenker dere om den runde formen? Er det bare jeg som kløner med å brekke av representative biter?

Gjenkjøp: Ja, tror det

 

4 thoughts on “Surdeg Gourmet fra Wasa”

  1. I butikkene jeg normalt handler så finnes ikke lenger Wasa Surdeig Gourmet. Lages de ikke mer, eller er det kun fordi butikkene hos meg ikke tar de inn lenger?

    Jeg holder til i Ringerike Kommune, Buskerud

    1. Hei, det er jeg ikke sikker på altså. Har faktisk ikke kjøpt det på lenge. Ser den fortsatt står på nettsiden, så sjekk de store butikkene. Mega i Hønengata og Meny i Dalsbråten. Det går jo også an å be butikkene ta dem inn for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.