Salami i romtemperatur

Først må jeg bare følge opp forrige innlegg og si: Så moro at så mange har lagt meg til på Snap allerede da! Hadde ikke trudd interessen var såpass. Vel, da får vi bare håpe jeg finner noe det er verdt å snappe om i dagene som kommer.

Og så over til det jeg egentlig lurer på her. Hvorfor finner man noen ganger salami og annen spekepølse og skinke hengende i romtemperatur i butikkene? Mens det ellers er plassert i kjøledisker?

Spekemat

Hva er riktigt? Tåler det egentlig romtemperatur, eller gjelder det bare utvalgte sorter?

 

8 thoughts on “Salami i romtemperatur”

      1. Trolig av to grunner. For det første fordi det skal dele butikkplassering med annen oppskjært kjøttpålegg. Og for det andre at folk skal bli beroliget 🙂

        Man ser jo aldri at slike pølser ligger avkjølt på messer osv.

  1. Si det, jeg synes det smaker best når det har ligget i kjøledisken. Da slipper den å bli så “svett”. Men jeg vil tro at så lenge de har det i kjøledisk og i romtempratur, så vil den nok tåle begge deler. Kanskej den holder seg lenger i kjøledisken? At den ikke blir så fort angrepet av bakteriet?
    Stort spørsmål det.

  2. I utlandet finner du stadig vekk spekemat hengende på veggen osv. Veldig uvanlig for oss som er vandt til kjøtt i kjøleskapet, men jeg har selv lært at uåpnet spekemat fint kan stå i romtemperatur så lenge temperaturen er jevn og den er konservert riktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.