Chocolate & Lakkris m/lakrispulver fra Sirius Konsum

Se her var det dukket opp noe nytt i godtehylla på Mega.
Poser med Síríus Konsum Chocolate & Lakkrís.

Chocolate Lakkris mlakrispulver fra Sirius Konsum Lime Nordic på Mega

Dette er altså poser med lakris- og sjokoladekuler i ulike kombinasjoner, og etter en henvendelse til o store Google fant jeg ut at den kommer fra islandske Nói Sirius. Spennende med nye merker i butikkene. Posen som ligger i handlekurven min heter Chocolate & Lakkris Licorice Powder, eller sjokolade og lakris med lakrispulver om du vil.

Chocolate Lakkris mlakrispulver fra Sirius Konsum Lime Nordic

I tillegg til denne her finnes det tre andre varianter; Original, Coconut og Candy Shell. De to siste har jeg foreløpig ikke sett i noe butikk, kanskje de kommer etter hvert?

Jeg er i utgangspunktet ikke en lakriselsker, og kjøper sjelden ren lakris. Når det gjelder salt lakris, salmiakk og lakris i kombinasjon med noe annet, stiller det seg med en gang annerledes. Hadde faktisk også besøk av en ordentlig lakrisperson da jeg testet denne posen for å få en mer kvalifisert uttalelse enn min slette lakriserfaring kan gi alene.

Chocolate Lakkris mlakrispulver fra Sirius Konsum Lime Nordic åpnet

Som dere ser er kulene dekket med fint salmiakkstøv. Det lukter også veldig salmiakk kombinert med en svak, ren lakrisduft. Liker man med andre ord ikke salmiakk er det greit å styre unna. Når man biter tvers igjennom kjenner man at tennene passerer “noe”, før man kommer inn til kjernen av søt lakris. Dette “noe” er selvfølgelig melkesjokolade, men jeg synes ikke jeg kjente sjokoladesmaken så veldig tydelig før etter at jeg hadde tygget ferdig. Salmiakkstøvet og lakrissmaken fra kjernen dominerer altså smaken. Hvis man derimot tygger litt strategisk, forsiktig på skrå, kjenner man sjokoladen mye bedre. Da var kulen ganske god og kombinasjonen av smaker kom bedre fram.

Chocolate Lakkris mlakrispulver fra Sirius Konsum Lime Nordic delt i to

Dette var ganske mektig godteri, så posen varte lengre enn jeg hadde trodd. Bra det. For min medsmaker og meg var det i alle fall ikke slik at den ene kulen bare avløste den andre, men heller at man tok en og annen med jevne mellomrom utover kvelden. Kan jo også ta med at medsmaker mente det var fin kvalitet på lakrisen, men at salmiakkstøvet kanskje stjal litt for mye av oppmerksomheten. Vi var vel i grunnen ganske enige der.

Chocolate Lakkris mlakrispulver fra Sirius Konsum Lime Nordic i skål

Tror ikke det blir gjenkjøp av denne posen med mindre det er spesifikt til gjester. Synes det var et ganske unikt produkt, men igjen; jeg er ikke så glad i lakris. Uansett moro å smake, og medsmakeren min kommer nok til å kjøpe den igjen.

Noen andre som har smakt disse kulene enda? Eller den andre posen et er bilde av øverst? Fortell meg gjerne hvordan den er.

Gjenkjøp: Nei, fordi jeg ikke er en lakrisperson

 

14 thoughts on “Chocolate & Lakkris m/lakrispulver fra Sirius Konsum”

  1. Jeg har smakt lignende kuler fra den islandske produsenen “Freya”, syntes også at salmiakkstøvet dominerte.
    Men, de hadde også noen kuler som het for “Djupur”, dessverre har jeg ikke sett dem i butikken det siste året. Disse var uten salmiakkstøv, men med et sukkerskall utenpå sjokoladen, og DET er godt det….selv om jeg egentlig ikke er noen lakris person;)
    Så jeg kan bare anbefale deg å prøve den sorten med sukkerskall, dersom du får øye på den:)

  2. Elsker disse!! Hadde med sånne hjem fra Danmark i sommer og spiste akkurat de siste i helgen. Hurra for at jeg kan få tak i de i Norge også!

  3. Fantastisk! Har ei islandsk venninne som har kjøpt med slike til meg før. Jeg elsker virkelig de uten lakrispulver. De med kan jeg ikke fordra.

  4. Dette produktet må jeg teste. Elsker Johan Bülow sitt produkt med samme beskrivelse, håper dette er litt lavere prisklasse.

    Kan jeg legge inn en søknad om at du tar med et bilde av ingredienslisten på produktene du omtaler? Jeg regner med der er flere allergikere enn meg som blir sittende og google 😉

    1. Skal prøve å huske på det. Ellers så linker jeg jo som regel alltid til produktsidene der innholdet står. Og bloggen min er jo ikke kommersiell, altså tjener jeg ikke et øre på at jeg linker, men gjør det nettopp for at det skal være lett å kunne lese mer om produktet på produsentenes egne sider.
      Og mener denne posen kostet rundt 45,- 🙂

      1. Takk for svar. Jeg tar det helt klart som en bonus om det blir gjort, var ikke meningen å lyde som kritikk på noen måte. Digger bloggen din!

        Om det er ca samme mengde som Bülow, noe det ser ut til å være, så er dette ca halve prisen. Skal absolutt testes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.