Skipper Salte Ubåter fra Nidar

Som jeg skrev i innlegget under her, måtte jeg kjøpe med meg en pose med Nidars nye fartøy da jeg så den i butikken før helgen. Eller Skipper Salte Ubåter som de heter.

Nye lakrisubåter

Tok like godt posen med meg som godis på Stjernekamp.

Skipper Salte Ubåter på Stjernekamp

Jeg er veldig glad i vanlige lakrisbåter, og hadde håpet at dette skulle være litt samme greia, bare med en annen fasong og salt smak. Det var det ikke. Dette er noen helt mjuke, nesten litt lealause små rakkere, med samme matte konsistens tvers gjennom. De har altså ikke en slik fast skorpe som vanlige lakrisbåter har. Ikke er det glatt gele inni heller. Disse føltes egentlig litt som noen sleipe slappfisker i munnen, og det samsvarte ikke helt med forventingen jeg hadde når de heter ubåter og er en del av Nidars Skipperfamilie. Mer spenst, tyggemotstand og mystikk hadde vært bra.

Smaken var imidlertid veldig god. Akkurat passe salt, og passe mye salmiakk. Barnevennlig og ufarlig. Hvis man legger vekk lakrisbåtforventningen, duger de fint som harmløs mjukgodis.

Det var forresten litt mørkt i Stjernekamplokalene, så jeg tok med meg posen hjem for å ta et bedre bilde av restene. Artig ubåtfasong på bitene. Til forveksling lik små hvaler.

Skipper Salte Ubåter resten

Har dere forresten sett at de vanlige lakrisbåtene til Nidar har fått ny pose? Den står jo fint i stil til ubåtposen.

Lakrisbåter i ny pose

Jeg velger merkelig nok ofte en pose lakrisbåter hvis jeg skal kjøpe meg bilgodt, og kommer nok til å fortsette med det. Ubåtene får navigere videre til en annen havn.
Hva med dere? Noen som har smakt enda? Hva synes dere i så fall?

Gjenkjøp: Tviler

 

2 thoughts on “Skipper Salte Ubåter fra Nidar”

  1. Jeg likte konsistensen helt ok, men jeg syntes de smakte kjempekjedelig. Det smakte hverken nok salt eller nok lakris… syntes nesten det smakte som vanlig gelegodteri bare med svak lakrissmak istedet for fruktsmak? Jeg liker best salt lakris som er veldig salt da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.