Le Rustique Camembert light fra Ostecompagniet

Jeg har alltid vært glad i ost. Og ikke et vondt ord om Norvegia og tubeoster, men innimellom er det godt med litt mer smak. Voksen smak altså. Enten til kjeks og tilbehør, eller bare på brødskiva. Og har dere sett at Le Rustique Camembert nå har kommet med lightvarianten sin her til lands? Mener den har eksistert nede i Europa en stund, men nå importeres den altså hit fra Frankrike av Ostecompagniet.

Le Rustique Camembert light

Liker den lette sponboksen og den lille rutete duken som omslutter ostestykket. Det minner meg om en hyggelig gammeldags landtur. Er ikke fullt så begeistret for den stramme odøren som følger med osten. Eimen kan kjennes fra handleposen allerede på vei ut av butikken, og når man kommer hjem fyller den kjøleskapet på en lite flatterende måte. Og hver gang man åpner kjøleskapdøra siver det ut en usynlig liten aroma som brer seg utover kjøkkenet. Heldigvis avtar lukten etter hvert, og jeg syntes faktisk den ble mye svakere så fort jeg hadde tatt hull på ostestykket. Har kjøpt den røde Camembert Le Rustique tidligere, den som ikke er light, men kan ikke huske at den har luktet like sterkt. Jaja, ikke noe big deal.

Le Rustique Camembert light åpnet

Jeg frekventerer ikke ostedisken så voldsomt hyppig, men de gangene jeg unner meg en ost som ikke skjæres med ostehøvel blir det som regel enten Brie eller Camembert. Okay, fettprosenten er høy, så det er litt luksus, men jeg har alltid tenkt at slike oster ikke vil smake like bra uten fettet. Så da må det til, må det ikke? Magrere varianter er selvsagt veldig velkomne, men jeg er ikke villig til å fire så mye på smaksopplevelsen. Og vet dere hva, det slapp jeg faktisk her. For denne var veldig god. Selv om den bare inneholder 11 % fett. Konsistensen innenfor skorpen var både glatt, glinsende og bløt, akkurat slik en hvitmuggost skal være. Skorpen var ganske mjuk og litt pusete, og hele osten var lett og kremaktig å skjære igjennom. Smaken sa absolutt fyldig og litt fløteaktig Camembert. Synes nok den kjentes noe skarpere enn den med røde ruter, men det følger sikkert naturlig med fettreduksjonen.

Le Rustique Camembert light oppskjert

Jeg maulet først en bit, og så spiste jeg osten på brødskive med litt ruccola på. Da jeg var ferdig med den første skiva måtte jeg lage meg ei til. Og den karakteristiske ettersmaken satt igjen bak i munnen ganske lenge etterpå.

Le Rustique Camembert light på skiva

Skal ikke påberope meg å være en så god ostekjenner at jeg kan trekke fram de mest intrikate nyanser og detaljer her, men vil som en gjennomsnittlig og glad ostespiser si at denne var god. Ordenltig god. Jeg kunne fint satt den fram til gjester på en ostekveld. Og selv om det ikke akkurat er osten jeg velger å legge i kjøleskapet på jobben (gjett hvorfor?), er jeg helt sikker på at det blir gjenkjøp om ikke så lenge. Fin nyhet.

Er det noen andre som er glad i slike oster? Og som skal prøve denne?

Gjenkjøp: Ja

 

2 thoughts on “Le Rustique Camembert light fra Ostecompagniet”

  1. Hm, er litt skeptisk til at man reduserer fettmengden i fete oster – men interessant test. Tror like fullt at jeg kjører den feite utgaven når jeg først skal spise feit ost. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.