Gladlaks fra Lerøy

Vet ikke om dere har lagt merke til det, men den siste tiden har det gått en del reklame på TV og radio for en type laks som er 100% sporbar. Gladlaks heter den og selges på Kiwi og Meny.

Gladlaks

Via en kode som er trykke utenpå pakken kan man faktisk finne ut hele historien til laksen som ligger der og hviler i aluminiumsformen. Hmm, nesten litt spooky. Vi spiser ofte laks til middag, så selvfølgelig måtte jeg undersøke dette her. Kjøpte ei pakke med naturell.

Gladlaks åpnet

Klar etter 18 minutter i ovnen.

Gladlaks stekt

Hørte på radioreklamen at laksen skal være fri for antibiotika og palmeolje, og at den inneholder mer omega 3 enn annen laks. Er jo flott det hvis det stemmer.

Gladlaks til middag

Etter at vi hadde spist kunne jeg ikke dy meg. Jeg måtte spore den opp. Og her skal jeg si man får info. Om både avlstasjon, klekkeri, tetthet i mærd, foring og slakting og pakking. Og mye mer.

Gladlaks 1

Gladlaks 2

Og om dere er nysgjerrige er det bare å taste inn nummer 139460 på gladlaks.no og få mer info om fisken jeg spiste.

Flott at det er full åpenhet rundt disse opplysningene altså, men jeg er ikke sikker på om jeg egentlig trenger å vite at middagen min har hatt tre lusekurer… Det var det der med too much information.

Laksen var god den, så det kan godt hende det blir gjenkjøp. -Men det blir ikke utelukkende på grunn av sporingsmuligheten.

Noen andre som har prøvd å spore maten sin? Hva synes dere om denne muligheten?

Gjenkjøp: Ja

 

4 thoughts on “Gladlaks fra Lerøy”

  1. Dette var veldig innovativt og her svarer næringen på den voldsomme kritikken som kommer fra diverse kvasi-forskere og synsere, som synes det er så flott å fortelle for all verden at “jeg spiser ikke oppdrettslaks”.

    Her vektlegger man å opplyse folk, noe som vil gi trygghet for de som måtte la seg påvirke av synsere som synes mest opptatt av å fremheve seg selv ved å fortelle at de ikke spiser mat som vanlige folk!

    Ellers savner jeg laks i litt større biter i slike former, for jeg er veldig glad i å lage gravlaks, og da er det kjekkere med større fileter. 🙂 Uansett, et produkt jeg kommer til å kjøpe og foretrekke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.