Sweet & Sour gryte fra Toro

Mens vi venter i spenning på høstens nye middagsfristelser, kommer en post om en av nyhetene fra i vår. Nemlig Sweet & Sour gryte med ananas og ingefær fra Toro.

Sweet sour gryte fra Toro

Litt rotete design kanskje?

Sweet sour gryte fra Toro åpnet

Pulveret skal bare blandes med vann. Fint for oss som ikke alltid har matfløte i hus.

Sweet sour gryte fra Toro klar for oppkok
Videre skal man tilsette kylling, og hvis man ønsker sin egen vri foreslår Toro ananas, paprika og chili i tillegg. Øh, blir vel egentlig Toros vri det da?
Jeg hadde snackpaprika og ananas i huset, chili skal det mye til å finne i mitt spiskammer.

Sweet sour gryte fra Toro kylling klar Sweet sour gryte fra Toro paprika og ananas

Som alltid var posen kjapp og enkel å lage. Man koker opp, lar det putre 10 minutter og tilsetter resten av ingrediensene mot slutten av koketiden. Så var det middag.

Sweet sour gryte fra Toro ferdig

Se det, her ble vi positivt overrasket. Liker når det skjer.
For det første var konsistensen veldig lik tilsvarende sauser fra glass. Ganske glatt og smidig, og samtidig seig nok til at den fint omsluttet de andre ingrediensene. Grønnsakbitene som fulgte med var noe udefinerbare, og de la seg litt i ei mølje på bunnen. De kjentes imidlertid faste og fine i fisken, og sammen med bitene jeg tilsatte selv, ga de fin variasjon og bra tyggemotstand.

Smaken var typisk sursøt. Passe sterk, nesten litt fruktig og syltet, og med et vagt innslag av chili og ingefær. Og selvfølgelig kjente man tomaten. Jeg tok meg i å tenke at sausen sikkert hadde vært like god med svinekjøtt som med kylling. Kanskje noe å prøve neste gang?

Sweet sour gryte fra Toro på fat

Som dere vet er ikke asiatiske smaker det beste jeg vet, men jeg tror allikevel det blir gjenkjøp av denne. Tviler på at jeg kommer til å lage retten ukentlig, men siden man strengt tatt ikke trenger tilsette noe annet enn vann og kylling, er det en veldig grei pose å ha liggende. Helt OK middagsmat, og vi ble mette.

Noen andre som har prøvd denne?

Gjenkjøp: Antar det

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.