Kremet kyllinggryte fra Toro

Da jeg var liten visste jeg vel egentlig bare om den “vanlige” gryteretten fra Toro. Også kjent som meksikansk gryte, he-he. Garantert flere av dere som har 80-tallsminner til den.
Nå finnes det jo utrolig mange flere grytevarianter fra Toro – heldigvis, og her om dagen smakte vi  Kremet kyllinggryte med gulrot og erter. Likte designet på posen – koselig bakgrunn. 

 kremet kyllinggryte

Dette er en lys gryterett hvor man tilsetter kylling og fløte, og alternativt kan man pimpe den med selleri, gulrøtter og vårløk. Eller hva man nå har i skapet. Fremgangsmåten er enkel og kjent. Skjær opp og stek kjøtt, tøm pulveret i en kjele, tilsett væske og kok.

kremet kyllinggryte pulveret

Mot slutten av koketiden tilsettes kjøttet og man har middagen klar.

kremet kyllinggryte gif

Dette var en kjær smak. Det er jo praktisk talt kyllingfrikassé, og jeg irriterte meg over at jeg ikke hadde flatbrød i hus. Det hadde nok vært veldig godt til. Sausen er mild og ganske tynn i konsistensen. Glatt og mjuk. Det smaker som en slags lys lapskaus, med bra innslag av buljong. Må innrømme at jeg fikk visse assosiasjoner til barndommens husmannsmiddager. Bra det. Fint med en avveksling fra alt som er inspirert av utlandet. Synes konsistensen og smak på de inkluderte grønnsakene også var bra, de var ikke dvaske slik man kanskje kunne forvente. Ertene la seg litt på bunnen, så man må være litt påpasselig når man forsyner seg, så man får med nok av alt.

kremet kyllinggryte til middag

Noe ytterligere beskrivelse av denne gryteretten er egentlig vanskelig å gi. Neste gang skal jeg tilsette litt mer grønnsaker for å sprite opp det hele tror jeg, men det er slettes ikke nødvendig for å føle at man får et ordentlig måltid. Vi hadde ris til denne gangen, men ved neste anledning blir det nok poteter. God middag!

Noen andre som har testet denne posen? Tips til hva annet som er godt å tilsette?

Gjenkjøp: Ja

 

7 thoughts on “Kremet kyllinggryte fra Toro”

  1. Husker du om det er paprika i den? Jeg avskyr paprika, men den her så god ut, så jeg krysser fingrene!

  2. Hm, nå var jeg på rema, der hadde de den ikke. Derimot hadde de tre forskjellige kyllinggryter med epler, peanøtter og andre ting som ikke hører hjemme i en middag.

    Hvor mye kjøtt hadde du i? Holdt det til dere tre? Jeg har mann og fire barn, inkl to tenåringsgutter, så trenger vel tre poser da tenker jeg.

    Du sier den er litt tynn, kanskje den kunne jevnes med litt maizenna?

    1. Jeg hadde mellom 300 og 400 gram kylling mener jeg å huske, og det holdt i massevis. Hadde nok til en dag til! Men nå er vi ganske småspiste alle tre. Ville nok tatt to poser til så mange du beskriver og heller økt kjøttmengden. Og ja, tipper Maizenna funker. 🙂

  3. Den smakte knallgodt! Hadde tre poser, en boks med creme fraiche pluss litt maizenna og en kilo kylling.
    Minstejenta på 3 år spiste to skåler, og det er supert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.