Jordbærtjuver

Nå begynner jordbærene endelig å bli gode, og det er garantert flere enn meg som har handlet inn noen kurver de siste ukene. Men vet dere hva som irriterer meg grenseløst når jeg kjøper jordbær?  Tyvene.

Jordbærbord

Dere har sett dem dere også?
Disse menneskene som uten blygsel tafser og peller til seg et par-tre bær fra kurvene rundt den de skal kjøpe. De legger dem ganske åpenlyst på toppen av sin egen kurv før de freidig plasserer den stappfulle kurven ned i handlevogna. Og minen utstråler småfrekt noe sånt som… jeg fortjener da noen ekstra bær på toppen her… til den prisen.… Argh.

Og hva blir igjen til oss andre kunder? Jo utover dagen blir det flere og flere glisne kurver, med stadig mindre jordbær. Og det fører til flere jordbærtyver. Hmm, og jeg som trodde prisen representerte et gitt antall gram pr kurv? Som var ferdig veid opp.

Er det en vare jeg faktisk skulle ønske hadde mer emballasje, så må det være jordbærene. Liker absolutt best når de kommer i kurver med lokk. Da vet jeg at jeg får min tilmålte mengde og at ikke noen har plukket og grafsa oppi kurven min.

Håper du simple utspjåka dame i svart kjolen på Meny i Dalsbråten leser dette og skammer deg litt. Du klarte jo nesten å tømme en hel kurv for å toppe de to du skulle kjøpe sjøl. Kanskje butikkene burde ha et ekstra overvåkingskamera i fruktseksjonen?

Er det flere enn meg som irriterer seg over dette?
Eller er du selv en bærtjuv?

JOrdbær

35 thoughts on “Jordbærtjuver”

  1. Neste gang du ser en jordbærtyv sier du høyt og tydelig “Nei, nei, det er ikke selvplukk her!!!”

  2. Takk for at det ikke bare er oss butikkansatte som irriterer oss over dette! På den dag kan det være opptil 8 kurver i svinn pga at folk forsyner seg litt ekstra. Nå må vi stå ekstra for å pakke de inn pga disse tyvene 🙁 håper alle som trenger å å se dette, ser det!

  3. Me er heldigsvis ikkje noko særleg plaga med det på Joker butikken eg jobbar på, men eg er så absolutt for at jordbæra, og i grunn det mesta av frukt og grønt, får pris pr kg i staden for einheitspris. Ta blomkål f.eks: Desse variera veldig i str av og til, men kostar 25-30,- pr stk uansett! Urettferdig for dei som berre treng ein liten blomkål, mot dei som treng den størst i disken.

  4. Skjønner ikke hvorfor det ikke er kilopris på jordbær! Da hadde problemet vært løst. En annen løsning ville være å pakke inn kurvene, men da får man jo ikke sjekket kvaliteten på bærene.

      1. Kilopris vil gjøre det vanskligere å sammenligne priser med de som står langs veien og selger. Tvilsomt at alle de vil investere i vekter alle sammen.

        En annen løsning burde være slik som min favorittselger, Svinesundhagen, gjør. De har selvbetjent og for å unngå problemet med folk som flytter over bær fra en kurv til en annen kurv, så topper de alle kurver.

  5. Åh, jeg er så enig! Det er så sykt irriterende og de som er mest ramme på dette er ofte gjerrige, godt voksne, blodharry mannfolk i 50-årene føler jeg! Jordbær burde absolutt kommet med emballasje, ja. Både for å slippe jordbærtyver og slippe at eklinger har grafset i våre bær med møkkete hender. :p Og bærtyveri burde egentlig straffes på samme måte som stjeling av andre ting selv om det er vanskelig å gjennomføre siden kurvene er åpne. Tyveri er jo tyveri uansett hva varen koster. Skulle hatt egen jordbæråker, det hadde vært noe! 🙂

  6. Har bare observert det én gang, for mange år siden, men er fortsatt like sjokkert. Fatter ikke at det er mulig, egentlig. Nesten på linje med nasking. Men det betyr vel, som skrevet over, at det enten må pakkes bedre inn eller at man må begynne med kg-pris.

  7. Akkurat dette er jeg helt 110% enig i!! 🙂 Men dagens scenario på jobb; en kunde tømmer moreller fra en pose til sin pose, fordi hun vil ha noen ekstra. En annen kunde ser dette og blir oppriktig sur. Dette er jeg i mot. Jeg er ansatt i en butikk, og ettersom vi har kilopris på morellene, så kan kundene ta litt fler i sin, fordi det er flere kunder som vil ha færre… Det er en såkalt “pareto-optimal” løsning i økonomisk teori. Alle parter får det bra! Når man sitter der igjen med noen få moreller i en pakke kan man bare ta den i en annen pakke med morellene, og verre er det ikke. Noen av disse kundene irriterer meg grenseløst. LA kundene fylle på så mye de vil, DET ER faktisk kilopris, haha!! Men til jordbærene, FYYY!!!

    1. Er jo ikke sikkert alle kunder er klar over at det er kilopris på moreller? Jeg trodde faktisk man betalte fast pr pose.

      1. Det er godt mulig det, altså! 🙂 Men det står ganske klart og tydelig; 99,-/kg.. Jeg vet ikke helt jeg altså, men jeg føler at det er kundens ansvar å få med seg prisen. Og her gjelder det å ha klare fakta før du angriper en annen kunde, slik som jeg ofte opplever i butikken. Mens jeg har sittet i kassa har andre kunder klagd om de såkalte “moreller-tyvene”, og jeg bare føler det er riv ruskende galt å hoppe til konklusjoner! Men ja, som du sier så er kanskje ikke alle informert. Jeg tar ofte moreller i en mindre pose fordi en hel pose blir for mye for meg, og da synes jeg det motsatte også skal være helt greit. Dette kan fint gjøres uten å berøre morellene. Jeg føler et ubehag på vegne av disse kundene som bare vil ha litt mer moreller, uten å kjøpe to pakker.. Denne saken er litt personlig for meg, av en eller annen grunn. Kanskje fordi jeg har jobbet i butikk altfor lenge, og har fått mer empati.. Hm. Uansett, håper de som leser dette tenker seg om neste gang 🙂

  8. Å ta ekstra bær er ikke greit, men å bytte ut de som ”ikke er optimale” synes jeg går fint. En kurv skal være full, og mange ganger er det andre som har tatt på forhånd, så en blir nødt til å fylle på. Ser ingenting galt med det, men når folk begynner å ta ekstra poser utenpå og bærene ligger igjen i bunn i posen – da er det lavmål! Kg-pris på bær, tja, vet ikke? Det er en mulighet, men da vil noen kurver se mer fulle ut enn andre (ettersom det er ulik størrelse og vekt på bærene)

    1. Ja, litt av et dilemma altså. Kanskje kurver med lokk i kombinasjon med kilopris vil funke? 🙂

  9. For å prøve å få bukt med problemet her jeg bor har den lokale Remaen en gjennomsnittsvekt på en jordbærkurv, er kurven “mye” over det, og se ansatte ser at den er mistenkelig full, må de betale for to kurver. Unngår at folk nasker til seg, tror det virket.

  10. På en Remabutikk jeg handlet jordbær i går hadde de tatt plast rundt hver kurv for å unngå nettopp dette. Genialt synes jeg for i tillegg så slipper jeg at bær ramler ut dersom kurven skulle velte i bilen på vei hjem.

  11. Jeg har sett folk pelle til seg jordbær, men har ikke sagt noe fordi jeg ikke var sikker på om kurven ble veid i kassa. Da har jeg lært noe nytt.

  12. Hittil i år har ikke vi vært plaget av dette, men tidligere år har vi hatt som rutine at vi veier kurver som ser mistenkelig toppa ut i kassa. Vi har da en egen kode for kilopris jordbær som vi bruker hvis vekten på kurven er vesentlig over “normalen”(som er 500gr pr. kurv). Da må kundene som har toppa kurven sin pent betale for de kiloene de har plukket med seg… 🙂

  13. På Meny på Manglerud var det en dame foran meg i køen som ble nødt å betale for 2 kurver fordi vekta på kurven ikke tilsvarte marginene de hadde veid opp ved pakking.. Hun ble såklart rasende sint og leverte tilbake jordbærene. Jeg hadde med meg en kurv jordbær jeg også, og forskjellen på de to kurvene var slående. Vi snakker Krone-is mot Balltopp….. Syns det var helt fair å kreve dobbelt pris og veldig smart av Meny på Manglerud å kryss-sjekke vekt!

  14. Veldig, veldig enig! Sånn på generell basis synes jeg altfor mye er pakket inn i plast, men akkurat jordbær bør pakkes inn mer eller selges med kilopris. Jordbær er jo ikke så ulikt smågodt? De som vil ha mye smågodt må jo betale mer enn de som bare vil ha litt.

    (Jeg er en sånn som både vil ha mye smågodt og mye jordbær, men jeg betaler selvsagt gladelig for det!)

  15. På generell basis er jeg enig med deg, men: For ofte kommer jeg hjem med en kurv eller pose med frukt der de øverste er fine men resten er fulle av mugg ol. Poteter som har sorte flekker inni, brokkoli pakket i plast som lukter mugg etc. Derfor plukker jeg ut den jordbær kurven jeg skal ha og plukker ut de evt. råtne bærene i denne (og kaster dem i søppelet) og erstatter dem med spiselige bær. Har opplevd at kassapersonalet veier kurven for å sjekke, men bytter kun ut dem som er uspiselige, så ingen ting å bekymre seg for. Jeg prøver selvfølgelig å ikke ta på andres bær i denne prosessen, men til 39,- kroner kurven vil jeg ha noe spiselig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.