Consuming 5 år

Hurra! I dag har faktisk min lille nisjeblogg 5 års-jubileum.
Da jeg opprettet den hadde jeg aldri trodd jeg skulle ha lyst til å holde på i flere år.
Veldig moro at det har kommet til såpass mange lesere, -tusen takk for at dere stadig er innom.

Jeg startet egentlig bloggen som et alternativ til MMS. Jeg har alltid blitt begeistret når jeg har oppdaget nyheter innen dagligvare, og før bloggen kunne jeg gjerne sende bilder av det jeg oppdaget til et utvalg venninner. –Som kanskje ikke helt delte min interesse. Helt i orden det altså. Kom etter hvert på at jeg kunne dele begeistringen med folk som faktisk var interessert, og opprettet bloggen. Startet på blogg.no, men flyttet over på egent domene etter noen måneder. Moro å titte tilbake på hvordan innleggene har utviklet seg, og hvilke varer som har kommet og gått. Det meste forsvinner jo igjen…

Rundt produktslippene ser man stadig diverse nettaviser teste seg igjennom et knippe nyheter. Det smakes og vurderes, og terninger trilles. Den type samlebåndstesting blir helt feil for meg. Skal jeg teste et produkt vil jeg gjøre det ordentlig. I en reel setting. Hvis jeg skal teste ei suppe lager jeg den til middag, jeg åpner en potetgullpose en fredagskveld til gullrekka, og jeg drikker et glass saft hvis jeg er ordentlig tørst. Ellers finner jeg jo ikke ut om produktet dekker behovet. Jeg vil vite om jeg blir god og mett av ferdigretten til middag. Jeg vil vite om kjeksen er kvalmende etter tre biter eller om jeg gjerne vil spise to til kaffekoppen, og jeg vil vite om vaskemiddelet faktisk vasker vekk de vanskelige flekkene. Av den grunn legger jeg ikke ut 15 blogginnlegg i dagene akkurat rundt et vareslipp, jeg tester heller i konkrete situasjoner og legger ut innlegg etter det. På den måten holdes bloggen aktiv også i periodene mellom lanseringsvinduene

Jeg får innimellom spørsmål på om jeg tjener noe på bloggen min, og svaret er nei. Ikke ei krone. Det har heller aldri vært målet. Jeg har en annen jobb der jeg tjener til det daglige brød, bloggen er en hobby. Jeg linker til produsenter og hjemmesider som er service for dere som leser, ikke fordi noen har bedt meg om det. Og jeg linker enten jeg slakter eller liker et produkt.
De siste årene har jeg fått en del produkter og vareprøver tilsendt, og det er veldig stas. Enten det er potetsalat, kakemix, sjokolade eller frossenpizza. Tusen takk til alle dere som stadig sender meg pakker – med svindyr porto, eller sender budbiler med ferskvarer enten til jobben min eller hjem til meg. Jeg blir like jublende glad hver gang!

Consuming på handleturJeg kan imidlertid forsikre om at det ikke spiller noen rolle for blogginnleggene om et produkt er tilsendt eller selvkjøpt. Det koster meg ikke en kalori å slakte et produkt jeg ikke liker selv om det er tilsendt. Eller skryte uanstendig mye hvis det er noe jeg liker. Hvis jeg plutselig hadde begynt å la meg styre av om produktet er tilsendt eller kjøpt, tror jeg raskt det hadde blitt gjennomskuet. Da faller egentlig konseptet mitt igjennom og grunnlaget for bloggen er borte. Jeg kommer med mine høyst subjektive oppfatninger av et produkt, og så er det jo fritt fram å teste selv og være uenig med meg.

Å skrive blogg tar tid, og det er ikke alt jeg får tilsendt jeg rekker å blogge om. Jeg smaker og tester uansett alt, og danner meg i hvertfall et sammenligningsgrunnlag i fht fremtidig testing. Dere skulle forresten visst hvor mange blogginnlegg jeg går rundt med i hodet til enhver tid – som jeg ikke rekker å skrive ned. Haugevis. Og ikke bare produkttester, men små observasjoner jeg gjør meg når jeg handler, produkter jeg skulle ønske fantes, eller frustrasjoner over rot i butikker og på mangel på kunnskap hos betjeningen. Det er også et par produsenter jeg skulle likt å stille en del spørsmål, eller sendt noen kommentarer og forslag til. Men jeg rekker ikke. 🙂

Gleder meg til massevis av nye produkter i tiden som kommer, og blogging de neste fem årene.
Takk for at dere leser, deler, kommenterer og liker på Instagram. Og tusen takk for alle tips dere sender meg. Veldig gøy for en dagligvarenerd, jeg gleder meg til fortsettelsen. 

 

50 thoughts on “Consuming 5 år”

 1. Jeg håper du holder på i fem år til, i alle fall! Jeg synes det er bra at du heller tester ordentlig, i stedet for som du selv sier – samlebåndstester, bare for å få alt «unnagjort». Alltid like gøy med nytt innlegg fra deg! 🙂

 2. Gratulerer så mye med dagen! Liker egentlig denne bloggen mer og mer jo oftere jeg leser den. Føler nesten jeg blir litt «kjent» med deg etter hvert, hehe 😉 Du skriver veldig godt og temaet er kjempeinteressant! La akkurat bloggen til linkene på min egen blogg faktisk, selv om temaene er meget forskjellige 😀

  Stå på videre! Hilsen Frk. M

  1. Takk for det, og takk for link. Veldig hyggelig. Ja, skjønner følelsen av å nesten bli kjent med en som blogger. Moro å høre – selv om jeg jo skriver veldig lite om meg selv. 🙂

 3. Gratuler så masse 😀
  Vet du hvorfor produsentene ivrer etter nye produkter?

  Mersalg er jo selvfølgelig en grunn siden mange ønsker å prøve nye produkter

  Det viktigste er å tjene enda mer penger! Hvordan? Jo, større emballasje med mindre innhold. Bare for å ta et eksempel: Nå får man flasker ikke bare i 0,5l men bla.a. i 0,45. Se på hva som har skjedd med nugattiboksene. Hvorfor blir mer og mer frukt og grønt ferdig innpakket i plast og ikke i løsvekt? (Ihøyere pris) kjeksene du testet tidligere inneholdt 7 kjeks og veier 182gr. Originalkjeksene til freia inneholdt 200gr og hadde 8. Kjeks. Er prisen da rimeligere? Nei. Den er tvert i mot vesentlig dyrere! Rart det aldri går andre veien…Hehe. Kunne sikkert skrevet en 100 siders bok bare med eksempler å stopper her.

  Når et nytt produkt lanseres er det enten A) mindre innhold B) høyere pris C) mindre innhold OG høyere pris
  Tror faktisk brorparten av nye produkter havner under C! Tenk på det neste gang man handler og ser et nytt produkt 😉 uansett spennende med innovasjoner!

  En veldig bra blogg forresten:)

  1. Takk for det. Ja, er det ikke det det aller meste dreier seg om her i verden? Å tjene penger? Men ser poenget ditt, og er klar over størrelsesendringene som stadig forekommer. Blir enda mer viktig at vi forbrukere er bevisste og f.eks følger med på kilopriser etc.

 4. Gratulerer med 5 år! Jeg har fulgt deg ca. ett års tid. Er like nerdete som deg hva gjelder nye produkter, så jeg ble veldig glad da jeg oppdaget bloggen din. Titter innom så godt som daglig. Takk for at du bruker fritiden din på dette. Har lagt merke til at vi kan ha forskjellige syn på smak og design, men det er uansett stas å lese dine egne vurderinger. Synes du f.eks. at noe smaker for sterkt, kan jeg tenke at produktet passer meg, fordi jeg har skjønt at du liker mildere smaker enn meg. Jeg jobber som typograf/designer, og synes derfor det er fint å lese hva du synes om emballasje-design. Mange ganger er jeg helt enig med deg, andre ganger forstår jeg så godt hvorfor designet er som det er. Det handler om hva man vet selger best (f.eks. fargevalg). Også må jeg si det er herlig forfriskende at du ikke er kjøpt og betalt, men skriver det du personlig mener om produktene, helt uten forpliktelser overfor noen. Jeg liker ærlige blogger. Er glad for at du legger ut gode bilder, for det gjør det lettere å få ett helhetlig inntrykk av produktene. Keep up the good work! 🙂

  1. Takk for hyggelig kommentar. Ja, er nok litt pinglete hva gjelder krydret mat, så de aller fleste tåler sterkere smaker enn meg. 🙂

 5. Gratulerer så mye med 5 år! 🙂 Jeg har vært fast leser siden jeg oppdaget bloggen din i 2011 eller noe. Jeg digger bloggen din og det at du ikke er kjøpt og betalt er det jeg liker aller best. Du er dønn ærlig og det digger jeg. Mange produkter jeg har latt være å teste etter at du har slaktet det som f.eks den smoothiesjokoladen. Den tør jeg ikke smake, den høres så guffen ut. :p I tillegg skriver du veldig bra. Vi har veldig lik smak også bortsett fra at jeg liker litt sterkere mat enn deg. 🙂 Keep up the good work! 🙂

 6. Gratulerer! Jeg har lest bloggen din ett par år, og er alltid like glad hver gang du har skrevet et nytt innlegg. Mange nye spennende produkter der ute..og på bloggen din så får jeg oversikt over hva som er verdt å teste ut. Gøy blogg! Håper du fortsetter leeeenge 😉

 7. Gratulerer 5 år, utrolig bra Jeg leser alle innlegg og synes det er imponerende at du rekker dette på fritiden i en hektisk hverdag Jeg er som deg, kan bruke lenger tid i en matbutikk kontra en klesbutikk, spesielt hvis jeg handler i et annet land på ferie, må bare få med meg alt! Stå på, du kan virkelig dette

  1. Takk takk kjære deg, veit jo at du er innom rett som det er, og at vi deler interessen. 🙂 Ja matbutikker i utlandet er supergøy!! Mye mer spennende enn museer. 😀

 8. Gratulerer så masse med jubileum for en herlig fin blogg! 🙂
  Alltid et høydepunkt med nye innlegg 🙂

  Ha en flott helg som kommer og 17.mai!

 9. Ååhh, gratulerer så mye med overstått til en av mine favorittblogger! Eller, når jeg tenker meg om er faktisk denne den eneste jeg relativt jevnlig er innom for tiden – jeg har helt sluttet å lese blogger men må likevel innom og oppdatere meg her, så gratulerer til min favorittblogg!

   1. Jeg er innom bloggen din hver eneste dag, og leser med stor glede dine meninger og tips om nye produkter 🙂 Har funnet mange nye produkter jeg liker takket være deg! Så stå på videre 🙂

 10. Gratulerer! Viktigste og eneste interessanne bloggen som sjekkes hver dag med noen få unntak 🙂 Godt jobba og lykke til videre 🙂

 11. Flotters med en slik blogg her i norge også. I USA er det jo superpopulært, og jeg liker å lese om nye produkter, og gjerne teste dem også

  Grattis med jubileum 🙂

 12. Gratulerer så mye med 5 års jubileum. Jeg er innom ganske ofte, da jeg elsker å prøve nye produkter og da er det greit og ha sjekket her om hva som er nytt hvis jeg ikke har funnet noe i butikkene rundt meg. For øyeblikket leter jeg etter det nye potetgullet til Maarud og onion dippen. Håper jeg finner det på Meny i morgen. Også jeg elsker å gå i matbutikker i utlandet, bare vareutvalget gjør meg «ør». Ser frem til flere ærlige oppdateringer på matvarenyheter fra deg. 🙂

  1. Takk for det. Se etter Oiondipen på Coop. Der er den pliktig sortiment tror jeg. Mener den er frivillig på Meny, så hvis du ikke finner den må du be dem ta den inn. 🙂

   1. Ser nok ut som jeg må en tur på Coop(det blir obs for meg da) ingen av menybutikken jeg har vært innom har hatt onion dippen, heller ikke potetgullet med grillsmak, men jeg fant med Jack røffe potetgull med paprika og det var den beste med paprika jeg har smakt..

    1. Du må be Meny om å ta det inn. 🙂 Jeg fikk faktisk Meny på Kolsås til å bestille dippen i dag, så forhåpentligvis har de den der om ikke så lenge. Bare å mase på butikksjefene. 😀

  1. Takk, og veldig koselig at du fortsatt leser. – Og tipser innimellom. Håper alt er bra med dere. 🙂

 13. Gratulerer med de 5 første!
  Du bringer så mye gleder og inspirasjon i hverdagen!
  Keep up the good work 🙂

 14. Gratulerer med 5-års jubileum! 😀 Jeg har som flere fulgt deg over en lang tid, og det skal jeg selvfølgelig fortsette med. Jeg synes du skriver veldig godt, og har synspunkter som jeg er langt på vei enig i. Gratulerer igjen, og til lykke med fortsettelsen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.