En form for baking Fint Solsikkebrød fra Møllerens

Dette var et innovativt og artig påfunn!
Liker så godt når jeg snubler over nyheter jeg ikke har hørt noe om på forhånd, og på lørdag oppdaget jeg plutselig dette kreative brødet fra Møllerens i butikken: En form for baking Fint Solsikkebrød.

En form for baking
Aller først må jeg gi kred til Møllerens for fantastisk ordspill. 🙂 Måtte trekke på smilebåndet da jeg sto foran butikkhylla.
All trinnene i bakeprosessen skjer som dere skjønner i aluminiumsformen, og jeg kunne ikke la være å kjøpe med meg et eksemplar.

En form for baking melet
Formen inneholder ferdig melblanding, og man skal kun tilsette lunken væske.
Deigen røres så sammen oppi formen, hever en times tid i formen, og stekes i ovnen i formen. Ergo, tilnærmet ingen oppvask.

Her har jeg tilsatt væskemengden og det gikk veldig fint å blande det sammen med melet uten at det skvulpet over kanten.

En form for baking med vann

Her er deigen ferdighevet etter 45 minutter, klar for steking.

En form for baking hevet

Og vips hadde vi et ferdig brød.

En form for baking ferdig stekt

Og dette brødet var godt! Saftig og mjukt med fin, krisp skorpe. Konsistensen er passe tett, uten å være tung. -Og jeg skal love at den skiva her var god!

En form for baking skive

Nybakt brød er jo godt nesten uansett, og i tillegg var jeg skrubbsulten da brødet var ferdig, men allikevel vil jeg gi tommel opp her altså.

Synes egentlig det er litt dyrt med 28 kroner for et sånt lite brød, men det var da et artig konsept. Det kan faktisk godt hende jeg kjøper en slik form igjen en gang eller to. Den finnes i en grovbrødvariant også forresten, kanskje jeg må prøve den neste gang?

En form for baking grovbrød

Er det flere som har prøvd en form for baking?

Gjenkjøp: Ja

 

10 thoughts on “En form for baking Fint Solsikkebrød fra Møllerens”

  1. Dette må jo bare prøves, høres spennende ut, spesielt for en som ennå ikke har fått skaffet seg brødformer.

  2. For et utrolig kreativt og morsomt påfunn, dette skal prøves ut 🙂

    Har du sett den nye Grandiosaen med fire oster?

  3. Denne er kjøpt inn og skal testes snart. Var litt skeptisk, men nå gleder jeg meg til å prøve! 🙂 Leste at man kan heve den i kjøleskapet over natten, så er det bare å slenge i ovnen på morgenen.

  4. Denne virker fin å ha i skapet som «backup» skulle en gå tom for brød og butikken er stengt. Regner med at den har lang holdbarhet?

Legg igjen en kommentar til Sigrid Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.