Hveteboller fra Toro

I ettermiddag prøvde vi oss på den nye posen med Hveteboller fra Toro som jeg nylig var så heldig å få tilsendt. Denne deigen gir akkurat nok boller til et stekebrett. Så smart!

Hveteboller fra Toro pose

Det luktet faktisk bolledeig da jeg åpnet posen. Lovende.
Vi er en skikkelig gjærbakstfamilie, og jeg har alltid boller eller kanelknuter i fryser’n. Baker alltid søt gjærbakst fra bunnen, så dette ble en litt ny erfaring. Moro.

Hveteboller fra Toro ingredienser
I kjent Toro-stil skal man blande innholdet fra posen med vann og smeltet margarin, og noen tunge minutter med knaing seinere har man en søt og liten porsjon ferdig bolledeig. Jeg har ingen fancy kjøkkenmaskin, og fikk dermed gleden av å kna med ekte husmormuskler. Det står at man skal holde på i 8-10 minutter, -lang og god elting er nemlig bakerens beste råd for perfekte boller.

Klar for heving:
Hveteboller fra Toro deig
Da eltetiden var ute, satte vi deigen til heving i 10 minutter, og delte den deretter opp i passende emner for hveteboller.

Deigen var forbausende lett og fin å jobbe med. Smidig og ikke klissete. Vi fikk 13 boller, og puttet sjokoladebiter i 5 av dem. Så var det tid for etterheving. Bakpå posen sto det at de skulle stå ca 1 time, og jeg tror vi ga dem ca 50 minutter. Da var dagens porsjon med tålmodighet oppbrukt.

Her er de ferdig etterhevet:
Hveteboller fra Toro etterhevet

Etter hevingen ble bollene penslet med egg, og stekt i 10 minutter. Mmm, det er vel ingenting som slår duften av nystekte boller? Jo forresten, duften av nystekte vafler 😉

Hveteboller fra Toro ferdig stekte

Mine små hjelpere syntes bollene ble gode, men ikke som gode som «ordentlige boller». Jeg er hjertens enig. Ble nemlig ikke videre imponert.
Konsistensen var det ikke noe å si på. Bollene var både luftige og saftige, og riktig så mjuke å bite igjennom. Men de manglet en del på smak. Jeg synes de var pregløse og litt for kakete i smaken. Måtte faktisk titte etter for å undersøke om det var bakepulver i dem, men niks. Bare tørrgjær. Tror faktisk jeg hadde foretrukket dem litt søtere for å få mer smak, disse vippet nesten mot salte. Det hjalp litt å ha sjokoladebiter inni, mens de uten bare ble kjedelige. Det var selvfølgelig ikke noe problem å spise opp både en og to stykker, men de gjorde ikke noe inntrykk. Karakteren manglet.

Hveteboller fra Toro en bolle

Beklager så mye, og tusen takk til Toro for prøveposen, men det blir dessverre ikke gjenkjøp av disse. Baker fra bunnen neste gang igjen.

Er det noen andre som har testet denne mixen? Eller baker dere også boller fra scratch?

Gjenkjøp: Nei

 

4 thoughts on “Hveteboller fra Toro”

  1. Skjønner at du er skuffet når resultatet virket så lovende! Her i huset bakes all søt gjærbakst fra grunnen, og etter dette innlegget kommer jeg ikke til å endre på det

  2. Kan nesten tenke meg at de var litt smakløse ja. Kjøper en sjelden gang vaffelrøre-posen til Toro og der tilsetter jeg både litt sukker og endel kardemomme 🙂
    Fikk lyst til å prøve disse bollene da, men tilsetter nok litt selv da også 🙂

Legg igjen en kommentar til Trine Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.