Fredagsduellen 2014, del 2

Da har jeg smakt den tredje varianten i årets Fredagsduell fra Kims, den med smak av Vårløk & Creamy Pepper .

Fredagsduellen vårløk og creamy pepper

Stusset litt over navnevalget her. Vårløk & Creamy Pepper?? Hvor kom det ene engelske ordet fra? En smule malplassert spør du meg, særlig i selskap med Persille & Trippel Paprika og Havsalt & Friske Urter. (Innlegg om de sistnevnte to smakene kan leses her.) Jaja, det er jo en forbruker som har kommet med forslag til både navn og smak, så jeg skal ikke legge ansvaret på Kims for akkurat det.

Fredagsduellen vårløk & Creamy pepper

Konsistensen på denne chipsen er den samme som den med Havsalt & Friske Urter. Altså ordinære potetgullflak uten rifler. Helt greit.

Vårløk er en av mine absolutte favorittgrønnsaker, har det alltid i kjøleskapet og synes smaken er helt fantastisk. Har imidlertid ikke så mye erfaring med potetgull med vårløksmak. Må derfor si jeg synes det var et veldig godt påfunn. Var mer skeptisk til dette creamy pepperet. Ville det være så sterk at det tok all fokus slik pepper på chips ofte gjør? Eller har de brukt nevevis med kvalmende rømmepulver for å understreke creamy?

Ingen grunn til bekymring folkens. Her var peppersmaken mild og diplomatisk, og absolutt ikke for dominant. Vårløken var heller ikke så sterk og jeg synes de to smaken komplementerte hverandre veldig bra. Men så var det dette creamy da. Det lille rømmeaktige innslaget de har tilsatt. Søørn. Har sikkert skrevet det 20 ganger før her på bloggen at jeg ikke er fan av kunstig fremstilt rømmesmak. 🙁 Heldigvis kjennes det bare i begynnelsen og ganske svakt. Altså mest når man tar første flak. Når man er i gang og spiser kontinuerlig blir akkurat den smaken borte i det andre krydderet. Når man tar en pause, og så begynne på igjen om litt, kjenner man  naturligvis rømmetendens ved første flak igjen, men det vedvarer ikke. Dermed kan jeg si at dette potetgullet var mye bedre enn jeg hadde forventet. Hadde ikke creamy vært der er jeg usikker på om denne eller den med Havsalt & Friske Urter hadde vært min favoritt. Men siden creamy faktisk er der, går stemmen min til den grønne posen.

Her kan man stemme på sin favoritt.

Fredagsduellen

Lurer forresten på hvorfor Kims har valgt å kalle det Fredagsduellen når det er med tre konkurrenter hvert år? Så vidt jeg vet er en duell en konkurranse eller strid mellom to parter, ikke tre. Jaja, kanskje det bare høres bra ut?

Ser at i skrivende stund at Havsalt & Friske Urter har en liten ledelse. Det blir spennende å følge med utover høsten.
Noen flere som har fått en favoritt enda?

Consuming_s

1 thought on “Fredagsduellen 2014, del 2”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.