Urter fra The Flying Culinary Circus

Helt i slutten av april dukket det opp pallevis med små drivhuspotter fra The Flying Culinary Circus i Menybutikkene. Antar at flere enn meg har observert dette i frukt- og grøntavdelingene rundt omkring? Dette er altså små potteplanter med 4 ulike urtearter (- ha! morsomt ord) som man kan dyrke fram selv. For en artig ide! (Takk til nabo’n borti gata som indirekte gjorde meg oppmerksom på disse 😉 )

Som dere ser kjøpte jeg en med timian og en med basilikum, og i tillegg finnes det potter med persille og dill.

FCC Herbs

Det fulgte med en god bruksanvisning på innsiden av disse pappremsene.

FCC Herbs 2

Den lille potten inneholder en klump sammenpresset jord, en pose plantenæring, og en pose frø. Jordklumpen skal legges i potten, og så skal man tilsette 2 dl vann. Når jorden har løst seg opp, strør man jødselen nedi jorda, og deretter kan man så frøene. Potten skal stå med lokket på det første døgnet, og deretter i det fri som en ordinær vekst i potte. Etter noen dager er den lovet å spire.

FCC Herbs klar til planting

Jeg kjøpte mine 30. april, men fikk ikke somlet meg til å så før nå på søndag. Det begynner jo å bli 3 dager siden, så jeg håper det snart dukker opp noen spirer. Ser ut som om potten med Timian skal våkne til liv først.

Man kan faktisk dele utviklingen av urtene sine på Instagram med #fccherbs, og være med i konkurransen om en overraskelse fra The Flying Culinary Circus. Veldig moro. Jeg har ikke lagt ut noe bilde av mine i skrivende stund, men det spørs om jeg må legge ut et i morgen.

FCC Herbs med næring

Jeg er skikkelig dårlig med urter. Hver gang jeg kjøper en basilikum dauer den på vei hjem fra butikken. På ordentlig. Er derfor veldig spent på om jeg i det hele tatt klarer å få frem noe her. Håper virkelig det – frisk timian er jo fantastisk godt. Særlig på en ciabatta med kylling, gul ost, tomat og litt pesto. Mmmm, de har en fantastisk sådan på Kaffebrenneriet. Flere som pleier å kjøpe den? 😉

FCC Herbs klare

Vel, tilbake til de foreløpig ganske jordmørke overflatene i urtepottene. Blir spennende å følge utviklingen i dagene som kommer.

Er det flere som har kjøpt inn disse? Og er det interessant med en update på mine om en stund for å se om denne løsningen er noe tess?

Consuming_s

8 thoughts on “Urter fra The Flying Culinary Circus”

  1. Her spirer og gror basilikumen 🙂
    Tror jeg skal kjøpe noen andre også,siden det går så bra.
    Lettvint og grei måte å ha ferske urter på 🙂

  2. Dette ser så gøy ut! Jeg bruker egentlig lite urter i matlagingen, men dette er kanskje et påskudd til å begynne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.