Smoothier fra Savse

Se her folkens, nå har jeg smakt en spennende nyhet: Fruktog grønnsaksmoothier fra Savse.

Savse Smoothier fra Lime Nordic

Skal innrømme at jeg var en smule skeptisk da jeg fikk overlevert disse flaskene til testing. Smakskombinasjonene er nemlig det jeg vil kalle meget utradisjonelle. Men Grethe fra Lime Nordic var så entusiastisk og overbevisende at jeg bare måtte gi dem en sjanse.

Det som er spesielt med disse smoothiene er at de er kaldpresset. Det vil altså si at det ikke er benyttet noe form for varme under fremstillingen. På denne måten ivaretas både næringsinnhold og smak på en unik måte. Videre er de upasteurisert, og de er ikke tilsatt sukker eller andre søtningsstoffer. Og for de som teller kan jeg jo opplyse om at den i midten  bare inneholder 33 kalorier pr 100 ml!

Her er link til hjemmesiden til Savse, for de som vil lese mer.

Den første jeg smakte var denne, Savse Super Blue.

Savse antioxidant

Som dere ser på etiketten har smoothien en ganske ganske interessant sammensetning  av smaker. Her finner vi nemlig blåbær, kål, rødbet, spinat, bjørnebær og eple. Ingrediensene gjør den selvfølgelig proppfull av antioksidanter, og jeg må si at jeg ble positivt overrasket over smaken. Den er både syrlig og frisk, og hadde jeg ikke sett hva som sto på etiketten hadde jeg faktisk gjettet at den inneholdt solbær. Det gjør den altså ikke, men smaken minnet meg veldig om den gode hjemmelagede, røde saften både mormor og mamma pleide å koke da jeg var liten. Hadde noen bedt meg oppsummere smaken med et ord ville jeg nok sagt bær. Og hvis noen (som meg) ble litt skeptiske til kålen som er nevnt på etiketten, kan jeg berolige med at den smaken ikke kjennes. Jeg klarte i alle fall ikke å isolere og identifisere den. Smoothien var riktig god den, og konsistensen var fin. Opplevde den som en litt tykk, ru fruktsaft, og av de tre var det denne jeg likte best.

 

Så var det Savse Super Green

Savse cleansing

Dette er en grønn juice med smakskombinasjonen brokkoli, pære, spinat, kål, kiwi, sitron og banan. Wow. Litt av en mix. Konsistensen føltes tykkere enn Super Blue, og den var også mer kornete. I smoothiesammenheng er den ikke spesielt tykk, allikevel føltes den litt voldsom for meg. Det må vel også være lov å si at fargen ikke er verdens mest tiltalende? Men nå er ikke jeg den mest erfarne innen slike raw grønnsaksdrikker heler. Antagelig er mange av dere mye mer komfortable med slik farge på drikke enn meg. 🙂
Smaken her var overraskende syrlig. Jeg hadde ikke registrert at den inneholdt sitron, jeg hadde all fokus på de grønne ingrediensene, så derfor kvakk jeg litt til da jeg fikk de første dråpene på tungen. Artig. Den er både skarp og kvass og jeg fikk en liten iling bak i halsen. Pæren kjente jeg ikke noe til, men derimot brokkolien var i høyeste grad til stede.
Vil si at kombinasjonen var helt allright, men det var litt pussig å føle at man drakk brokkoli. Men for de helsebevisste kan jeg godt forstå at denne er populær.

 

Til slutt har vi Savse Super Purple.

Savse rødbet

Her er det smakene rødbet, eple, avokado, lime, mango og sitron som er satt sammen, og dette var den glatteste og tynneste av de tre smoothiene. For meg var det kanskje den mest anonyme, men også den som jeg tror er lettest å bare la gli nedover halsen etter en treningsøkt. Igjen syntes jeg det var vanskelig å isolere smakene, men her kjente jeg tydelig at den inneholdt rødbet. Moro. Jeg er en av de som liker rødbeter, (synes det er godt på brødskiver med leverpostei), så for meg er dette en helt okay ingrediens å benytte. Man kjenner også mange andre smaker som blender inn, så selv om den er mer diskret enn de andre to er den fortsatt særegen. Kanskje egentlig mest på lukt. Jeg lite denne også jeg.

 

Veldig spennende å smake på disse, og jeg må si det er spenstig at noen tør tenke litt utenfor boksen og prøve seg på slike spreke smakskombinasjoner. Enig?
Her i Norge distribueres smoothiene av Lime Nordic, og kan nå kjøpes hos Ultra, enkelte Menybutikker, samt i utlvalgte Ica Supermarked, Rimi, Ica Nær og Matkroken.
-Så da vet dere hvor dere skal lete om dere ble nysgjerrige og fikk lyst til å smake.

Lurer jo på om noen har testet dem allerede? Og hva synes der i så fall? Let me know! 😛

Consuming_s

7 thoughts on “Smoothier fra Savse”

  1. Har ikke trua. Dette er smoothie for særdeles sunne mennesker, Ola Nordmann kommer til å rynke på nesa av kål, brokkoli og spinat. Navnet fenger heller ikke, “Savse”, hva er det? Ute av markedet om ett år, men jeg vil gjerne bli motbevist.

    1. Gi dem en sjanse – man klarer ikke isolere smakene til grønnsakene, så det smaker frukt. Prøv den blå, og drikk den iskald. 🙂

  2. Kommer jeg over disse skal jeg absolutt teste dem ut. Fint mellommåltid, kjapt og lettvint på vei hjem fra jobb!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.