Smørbar Cheddarost fra Tine

Som dere kanskje leste her om dagen, håpte jeg å få en boks Smørbar Cheddar fra Tine via LikenShare. Og i går kom den. Hurra og tusen takk. En søt liten boks med smørbar ost.

Cheddar
Synes det er artig at Tine satser så hardt på disse smørbare variantene av ostene sine. Det er jo ikke første gang de har kampanje via sosiale medier for å gjøre produktet kjent. Men de vil så klart forbedre salgstallene sine.
Her er gammel boks:

Smørbar cheddar t

Må si jeg synes den moderniserte utgaven av emballasjen er mer tiltalende enn den gamle. Veldig bra. Men konsistens, utseende og smak er så vidt jeg kan bedømme uendret.

Cheddar 2
Det smaker cheddar, ingen tvil om det. Fargen er lys orange, konsistensen mjuk og glatt, og den minner om den der cheddarsausen i lav boks fra Santa Maria. Men slik smørbar Cheddar på brødskiva blir fortsatt litt feil for meg. Jeg forbinder smaken mer med snacking, middag eller et hyggemåltid på kveldstid, enn noe jeg vil ha på skiva av steinovnsbakt kneipp. Det bare passer ikke sammen. Men til gjengjeld synes jeg den funker bra sammen med f.es tortillachips. Mmmm, får litt fredagsfølelse av det. Er sikker på at alle disse matbloggerne som stadig eksperimenterer med oppskrifter og ingredienser klarer å trylle fram flere bruksområder til denne osten. Ikke minst sammen med noen utvalgte tex mex-produkter.

Cheddar 3

Når vi er inne på cheddar, lurer jeg forresten på hvorfor det ikke finnes noen gode alternativer fra norske produsenter av akkurat den osten? Altså i vanlig fast form, ikke smørbar. Tine har det ikke lengre så vidt jeg vet. Jeg ender i hvertfall alltid opp med å kjøpe utenlandske varianter. Anyone?

Nja, tja, er faktisk usikker på om jeg kommer til å kjøpe denne igjen. Ikke fordi den ikke var god, men ser det bare ikke helt for meg. Kanskje til en ost-og-kjeks-kveld eller annen matlaging, men ikke til pålegg.

Cheddar 5

Hva med dere?

Gjenkjøp: Usikker

Consuming_s

6 thoughts on “Smørbar Cheddarost fra Tine”

  1. Lå en sånn i postkasse her i dag. Prøvde den på ferskt brød, og syns den var ganske god.:) Ser også for meg at den fungerer til burger (smøre et tjukt lag på burgerbrød-toppen). Men om jeg kommer på å kjøpe det senere, det er en annen sak. Som regel blir det den vanlige hvitosten…

  2. Fikk også denne i posten tidligere i uka…Var skeptisk. Men hadde den på disse nye typene knekkebrød med havsalt og sesamfrø….Mmmm,det smakte godt 🙂

  3. Rør ut hele pakken i noen teskjeer vann, 1 teskje melk. Varm i mikro i ca 1-2 minutter. Rør om, tilsett evt mer væske for å få den rette dip-konsistensen. Ha i litt chilipulver om ønsket. Da har du den perfekte dip til tortilla eller varme nacho chips!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.