Laban Minimenn fra Nidar

Vanligvis føler jeg meg ganske forberedt og oppdatert på varene som skal komme til et produktslipp. Selvfølgelig er det overraskelser, men etter å ha blogget om matnyheter i 4 år, begynner jeg etter hvert å få noen kilder i bransjen. Er superglad for det! 😉 Og veldig mange av dere lesere er så flinke til å tipse meg om hva jeg bør se etter, hva jeg kan glede meg til, og hva dere har hørt skal komme. Fantastisk hyggelig! Allikevel får jeg meg alltid noen gode overraskelser ved hvert lanseringsvindu, og disse her; Laban Minimenn fra Nidar, hadde jeg ikke hørt et eneste pip om før i går. Liker slike overraskelser.

Laban minimenn

Oppdaget dem faktisk litt tilfeldig på butikken i dag, uten at jeg var på leting etter snopenyheter, og ble umiddelbart begeistret. Lurer faktisk på om jeg jublet litt out loud der jeg satt på huk og knipset bilder med mobilen? Gulp, håper ikke det.

Laban på butikken

Kunne selvfølgelig ikke la være å kjøpe med meg to beger. Likte også den friske, klare blåfargen.
Det kommer ikke så godt fram på bildet, men de er ganske små og riktig så søte.

Boksen inneholder 120 gram gelegodt, formet som små personer i ulike farger. Det er ikke seigmenn, noe jeg automatisk hadde antatt siden de heter Laban, men så feil kan man ta. Trodde kanskje de skulle være som seigmenn uten sukker, men de er ikke det heller. De er blankere og tjukkere. Vi ser det igjen  – et solid merkenavn benyttes (eller utnyttes ), og vi forbrukere danner oss forventninger. I utgangspunktet ikke noe galt i det altså, men de to små her i huset, som hadde trodd de skulle smake nye miniseigmenn på boks ble ganske lange i maska.

Laban minimenn i beger
Når vi ser bort i fra at disse er i Labanfamilien, og legger vekk alle forestillinger og forventninger knyttet til det navnet, var de slettes ikke dumme. Det er laget av fast, men allikevel mjuk vingummi, som man kan bite rett igjennom. Jeg innbilte meg at det skulle kjennes litt som å bite over en Haribobjørn, men disse er ikke så seige. De kan egentlig minne litt om Mallorcablandingen fra Malaco, men de mangler antydningen til hinne på overflaten. De er fruktige og saftige, og kjennes ikke så kunstige eller kjemiske i smaken som mye annen vingummi. Man kjenner at fargene representerer fruktsmaker, uten at jeg tør påstå hvilke frukter vi snakke om isolert sett.
Selv om konsistensen her var bløtere, minnet faktisk noen av smakene om vingummien fra Bassetts, i tillegg til noe annet utenlandsk snop jeg ikke klarer å plassere.

Små laban

Synes altså disse var helt okay, men siden de små ikke likte dem noe særlig er jeg veldig usikker på gjenkjøp. Det er ikke akkurat noe jeg kommer til å kjøpe til meg selv som lørdagsgodt de kommende uker for å si det sånn. Men kanskje jeg kjøper en boks eller to til kakepynt? De passer jo perfekt oppå små muffins.

(Her er forresten innlegg om Laban Gale Gårdsdyr og Laban Ville jungeldyr som kom i februar.)

Hva synes dere da folkens? 😛
Og er det flere hemmelige nyheter jeg burde vite om?

Gjenkjøp: Kanskje

Consuming_s

9 thoughts on “Laban Minimenn fra Nidar”

  1. Disse må prøves 🙂
    Rema har faktisk fått inn vingummi fra Bassetts, Bassetts Sour Kids og de kommer også med Bassetts Jelly Snakes. Hva med å teste disse?

  2. Så ny yoghurt-is i bøtte idag på Kiwi. Samme størrelse som Ben&Jerry-bøttene. Flere smaker!

    Cafe-cookies som er fylte. Sto at de kan varmes i ovnen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.