Mørk sjokolade med tranebær fra Ica Selection

Å få sjokolade i posten er alltid moro. Veldig moro. Og jeg fikk til min begeistring denne Mørke Sjokoladen med Tranebær fra Ica Selection tilsendt for noen uker siden.

Mørk sjokolade med tranebær

Den ble lansert sammen med nyhetene i februar og er faktisk en av to nye mørke sjokolader fra Ica Selection. Den andre kan dere evt. se forrerst i bildet her.
Jeg likte pakningen. Et fint lite pappcover med sølvpapir inni. Har faktisk ofte lurt på hvorfor alle de mørke sjokoladene kommer i slike lekre, litt eksklusive pappesker, mens den lyse sjokoladen kommer i plastikk. Noen som kan forklare?

mørk sjokolade med tranebær fra Ica S

Som dere ser er ikke platen så tykk og den er delt inn i 10 ganske store ruter med mønster på. Egentlig minnet utformingen om de fleste andre mørke sjokoladeplatene jeg har smakt. Finnes det en mørk sjokolade-standard kanskje? Det som vare litt artig med denne, var den luktet litt frukt. Og da mener jeg sånn godterifrukt.

Som dere vet er jeg ganske ny i gruppen vi-som-spiser-mørk-sjokolade-til-kaffen, så jeg har ikke nok erfaring og dybdekunnskap til utale meg så voldsomt presist om smaken på selve sjokoladen. Men jeg synes den var god. Og den smakte slik som mørk sjokolade skal gjøre. En anelse bittert. Den var heldigvis ikke så tørr som noen av de andre jeg har smakt og det er bra. Liker ikke at det blir for sterkt heller. Videre kjenner man fint at det dukker opp et og annet litt fruktig og snilt tranebær, og jeg synes mengden bær var akkurat passe. Nok til at man kjente det lille syrlige innslaget og til at man kjenner noe seigt som bryter med sjokoladekonsistensen. Fruktsmaken gjør at jeg er fristet til å kalle denne noe i retningen av mørk sjokolade for beginners. 😉

Ica Selection

Jeg likte denne jeg. Kan meget godt hende jeg kjøper den igjen om jeg er innom en Icabutikk. Skulle jeg satt fingeren på noe, er det bare fargen på pappemballasjen. Den var litt for blass etter min smak. Kunne ønsket meg en nyanse som var hakket freshere og klarere. Da hadde jeg hørt enda tydeligere at den ropte på meg fra butikkhyllen. 😛
Er det noen andre som har rukket å smake på denne enda?
Den minner meg forresten om noe annet jeg har smakt, men jeg klarer virkelig ikke komme på hva. Noen som kan hjelpe meg her? Tror ikke det er en sjokolade.

Gjenkjøp: Ja

Consuming_s

4 thoughts on “Mørk sjokolade med tranebær fra Ica Selection”

  1. Jeg er vel en av de få nordmenn som ikke er så glad i melkesjokolade, men jeg elsker mørk! Synes ikke utvalget av mørk sjokolade er så stort på det norske markedet, så dette var en hyggelig nyhet:)

  2. …ok, så det er ikke Freia sin melkesjokolade med jordbærbiter i du tenkte på? For den tenkte jeg på når jeg så overskriften din 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.