Stabbur-Makrell med Tomat & basilikum

Oi oi oi, dette var et artig påfunn synes jeg. Tror alle kjenner til den originale makrellen i tomat, og nå har jammen meg Stabburet pimpet den opp med basilikum! Se bare her:

Stabbur-makrell med basilikum boks

Fikk den tilsendt forrige uke og har liksom ventet litt på rett anledning til å smake.
Liker så godt disse små boksene. Perfekt til 2-3 skiver, litt avhengig av type brød. Husker faktisk før når det bare var den store makrellboksen å få tak i. Og selv om jeg har et sånt plastlokk til å sette på når man ikke har spist opp alt i boksen, smaker det aldri like bra dagen etter. Enige? Veit ikke hvorfor det er sånn. Kanskje mye er psykisk? Uansett gikk ofte restene i søpla, så disse småboksene passer meg perfekt.

IMG_3282

Hmm, er egentlig litt usikker på hva jeg skal si her. Hadde faktisk trodd at basilikumsmaken skulle være tydeligere. Mer åpenbar. Nå kjente jeg egentlig en ganske vanlig makrell i tomat med mer smak… av noe. Er fristet til å si krydder. Hadde jeg ikke visst at det var basilikum hadde jeg kanskje gjettet pepper? Noe er det altså der, for det er akkurat som om det smaker litt mindre fiskete…øøøh… på en positiv måte. Synes den lille vrien kjentes best akkurat i det man tok en bit i munnen og pustet ut.

IMG_3293

Siden jeg hadde trodd den skulle smake mer eksotisk enn den viste seg å gjøre, var min forutintatte tanke at melk sikkert ikke var godt til akkurat denne varianten. Slik det er til de andre variantene. Ha! – tekte at juice eller Farris ville passe bedre. Men der tok jeg feil gitt. Den var helt perfekt sammen med kald melk! Mmm 😛

Stabbur-makrell med basilikum

Oppsummert vil jeg si at jeg like gjerne kan velge denne som den vanlige jeg pleier å kjøpe. (Kjøper vanligvis den grovhakkede, synes den er saftigere enn filetene.) Allikevel er jeg usikker på om den skiller seg nok ut til å vare? Kan jo hende. Men jeg skal ikke påstå at jeg hadde klart å identifisere den i en blindtest.
-Og dere, en siste ting. Det var akkurat som jeg ikke hadde like mye makrellsmak i munnen etter at jeg var ferdig med måltidet. Og det er en god ting. TomBasilikumbladermel opp. Makrellånde er ikke akkurat veldig sjarmerende…
Flere som skal prøve denne når den dukker opp i butikk?

Gjenkjøp: Gjerne det

Consuming_s

7 thoughts on “Stabbur-Makrell med Tomat & basilikum”

  1. Fet fisk som ikke er røkt eller saltet holder seg svært dårlig og makrell er en av verstingene. Så det er helt åpenbart at den smaker dårligere dagen etter. Noen ganger kan den smake dårlig rett fra nyåpnet boks også, dessverre. Så jeg bruker hele boksen til «middag» eller en kraftig lunsj – og har på 3-4 ganger så mye makrell som du har på brødskiva. Det er jo også sunt, så det gjør ikke noe ! Skal prøve denne, selv om jeg liker best den største boksen med mest hele biter.

  2. Hm…I utgangspunktet en spennende tvist og jeg må nok kjøpe en boks bare for å ha smakt, men for å få skikkelig basilkumsmak kjøper jeg den heller fersk og har oppå den orginale makrell i tomat 🙂 Kan tenke meg at denne boksen er dyrere enn den «gamle» også.. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.