Smørbukksjokolade fra Nidar

Første nyhet som blir omtalt her på bloggen i år er denne: Smørbukk fra Nidar.
Typisk at det er produkter innen kategorien snop/snacks som dukker opp først.

Smørbukksjokolade

Nidar beskriver denne som «Deilig melkesjokolade med myk Smørbukk karamell». Stemmer det. Det er jo en liten sjokolade med karamell inni. Sjokoladen er inndelt i 6 små blokker, eller bobler om man vil, og den minner mye om Boble Karamell fra Freia. Men det positive her er at boblene er regelmessige, så den er lett å dele opp i biter.

Smørbukksjokolade (2)

Dette ble for voldsomt for meg. For søtt også. Man kjenner godt karamellsmaken med en gang, men mengden karamell er ikke uforholdsmessig stor. Karamellen er flytende, fersk og glatt til å begynne med, men drukner fort i sjokoladen. Etter hvert dominerer altså sjokoladen fullstendig og karamellen drukner i skallet av Bergene Melk. Jeg synes i utgangspunktet Smørbukkaramell er for salt også, så dette var ingen optimal kombinasjon for meg. Antagelig er målgruppen yngre forbrukere, som lett takler slike mengder søt sjokolade. For meg ble det på grensen til kvalmende mot slutten. Jeg har fortsatt to av seks bobler igjen.

Synes forresten emballasjen minner alt for mye om Freia sin. Gult sjokoladepapir med bilde av beitende kuer? Kom igjen da Nidar. Hva er vitsen med å herme så direkte? Dere er da kreative nok til å finne på noe eget?

Smørbukksjokolade - Kopi

Som dere vet er det ytterst sjelden jeg kjøper slike sjokolader i egoformat. Det blir derfor garantet ingen gjenkjøp av denne. Det er absolutt ikke noe galt med produktet i seg selv, det traff bare ikke min smak. Lurer forresten på om den kommer til å vare? Nidar har jo allerede Caramello. Klarer de å holde liv i to karamellsjokolader?

Hva synes dere da folkens?
Så jo at flere hadde meninger om den da jeg publiserte bildet på Instagram i går.

Gjenkjøp: Nei

 

Følg meg gjerne på Bloglovin.

bloglovin

8 thoughts on “Smørbukksjokolade fra Nidar”

  1. Jeg kommer helt sikkert til å prøve den… Men kjenner jeg meg selv rett, og min smak, så blir det bare med den ene. Tror nok det er nok et blaff. Med mindre alle Caramello-fans svikter den og går over.;) Ha et godt nytt år! Gleder meg til å følge med på årets produktlanseringer!:D Så forresten noen nye Läkerol-pastiller nevnt i Narvesen-App’en. Og Dent oi… (Men regner vel med at du allerede har spottet nyhetene…;))

    1. Ja, har sett dem i Narvesenappen og har allerede kjøpt Dent’en 😉 Men takk for tips uansett.
      Tror nok ikke Caramellofansen går over til Smørbukk – den var alt for søt. Ja superspennende å se hva som dukker opp framover. Har ikke hørt noen rykter foreløpig, men de kommer vel etter hvert.

  2. Fryktelig kreativt, Nidar. Gjør ikke norske godteriprodusenter noe annet enn å sitte og herme etter hverandres produkter?

  3. Det mest trasige her er vel at det indikerer at Nidar kutter Bergene Melk. Den har vært ute av et par butikkjeder allerede, og nå så jeg salg på storplater til 10 kr i en billigbutikk. 🙁 Det må i så fall ha vært en stor nedtur for Nidar, for Bergen Melk solgte i alle fall bra de første månedene. Merkelig at de nå kommer med Bergene Melk i annen innpakning og noe som ligner Caramello som konsept og Freia Melk som innpakning i så stor grad. For egen del har jeg blitt mindre glad i søt karamell i det siste, så blir nok ikke å prøve denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.