14 fra Tine

Siden det har væt så mye skriverier og profilering av den nye 14-serien til Tine den siste uken, måtte jeg kjøpe en av variantene for å smake. Dette til tross for at jeg ikke er inne i en yoghurtperiode. Alltid spennende med noe nytt uansett.

14 er som de fleste sikkert har fått med seg en serie med små mellommåltider som folk kan spise kl . 14. Eller andre tider på døgnet når man trenger et mellommåltid. Det finnes 7 ulike smakskombinasjoner bestående av enten gresk yoghurt, cottage cheese eller havregrøt, med ulike toppinger i lokket.
Jeg har smakt Gresk yoghurt med Bringebær og Granateple.

14 fra Tine

14 fra Tine på toppen

Konsistensen var tykk og fin slik gresk yoghurt skal være. Det var passe mengde müsli og jeg likte begeret. Det var utformet tilnærmet likt de første Go’morgenbegrene Tine kom med da jeg gikk på ungdomsskolen. Skjeen er imidlertid gjemt helt øverst i lokket, rett under en lett fjernbar etikett, og denne skjeen var lang og god. Flott, så slipper man å få søl på fingrene slik man ofte får av disse miniatyrskjeene som gjerne følger med produkter i denne kategorien.

14 Tine

14 Tine 2

Skje med dobbel brett – supert!

14 Tine gresk

14 Tine 4

Smaken var veldig syrlig. Faktisk nesten for sur for meg. Merket det bak i munnen inn mot kjeven. Man kjenner fint smaken av bringebær, men den er ikke veldig sterk. Müslien er fin og crisp, men den smaker ikke så mye den heller. Faktisk synes jeg hele smaksopplevelsen her ble for svak og vag. Det hele ble for kjedelig, og etter at den var oppspist satt jeg igjen med følelsen av at jeg ville ha noe annet. Aller helst en sjokoladebit. Kanskje det hadde hjulpet om den var bitte litt søtere? Et produkt som er så sunt at det ikke smaker noe duger ikke for meg. Da får jeg bare lyst til å spise noe usunt etterpå for å kompensere og bli helt fornøyd. Da er litt av vitsen borte

Som dere skjønner fristet ikke akkurat denne varianten til gjentagelse, men det kan godt hende jeg gir noen av de andre en sjanse. Lurer veldig på den der med havregrøt. Kald havregraut framkaller ingen fristende bilder på netthinnen, men jeg lar meg gladelig overraske. 🙂

Regner med at noen har smakt andre varianter? Hva synes dere? Hvilken bør jeg prøve neste gang?
Gjenkjøp: Nei

 

8 thoughts on “14 fra Tine”

  1. Denne har jeg ikke hørt om.. Har du tips til nettsider hvor det skrives om nyheter i dagligvarebransjen?

    Alltid spennende med noe nytt, men det er sjelden jeg ser noe særlig skriverier om det om man ikke går inn på de enkelte produsenters nettsider. Hvor hører du om slike nyheter?

  2. Jeg er skeptisk, men likevel nysgjerrig på “cottage cheese med chilimandel” i samme serie. Chilli og mandel er en smakskombinasjon jeg ikke er spesielt mye borti..tror den dør på samme måte som chakalaka-cottage-cheesen.

  3. Prøvde cottagecheese med hasselnøtter og bær som topping. Nja… Litt for tørt og kjedelig… Er veldig glad i cottagcheese med lune blåbær eller annet godt syltetøy (rørt jordbær f.eks.), men denne til 14 ble for tørr og kjedelig. Mulig jeg prøver en gresk yoghurt… Kanskje…:)

    1. Jeg har faktisk ikke prøvd flere varianter. Frister ikke altså… Tror ikke 14-serien varer så lenge jeg. I hvertfall ikke alle variantene.

  4. Meny hadde tilbud på disse i dag, så jeg måtte prøve den med havregrøt. Jeg var skeptisk, men denne er overraskende god. Det er litt annen konsistens enn vanlig hjemmelaget havregrøt. Regner meg selv som storspist, likevel ble jeg mett av den lille boksen. Ser for meg at disse er fine å spise på jobben hvis man skal rett på trening f.eks.

  5. Har prøvd alle varianter bortsett fra de greske yoghurtene, og er veldig positivt overrasket. For meg var det nettopp det at de ikke er så søte som gjorde susen – alt man får tak i av denne typen luncher/mellommåltider er så enormt søtt. Deilig med noe som ikke smakte dessert, det er nemlig det siste jeg har lyst på på dagtid. 🙂
    Den med chilimandel er veldig god, blant cottage cheesene er den delt favoritt med hasselnøtt og bær. Eple og gresskarkjerner er favoritten blant havregrøtene. Håper at disse blir værene i lang tid, men til en lavere pris – de er for dyre i forhold til hva man får.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.